marți, 22 decembrie 2009

Viorel Hrebenciuc a dorit să afle părerea lui Theodor Baconschi despre definiţia “România – Grădina Maicii Domnului”

Comisiile Parlamentului au avizat favorabil, marţi, 22 decembrie, toate cele 15 propuneri de miniştri în Cabinetul Emil Boc. Miercuri, 23 decembrie, senatorii şi deputaţii urmează să se pronunţe prin vot asupra învestirii Cabinetului.

Lista miniştrilor: Ministrul Internelor: Vasile Blaga, Ministrul Afacerilor Externe: Theodor Baconschi, Ministrul Justiţiei: Cătălin Predoiu, Ministrul Economiei: Adriean Videanu, Ministrul Finanţelor Publice: Sebastian Vlădescu, Ministrul Transporturilor: Radu Berceanu, Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului: Daniel Funeriu, Ministrul Sănătăţii: Cseke Attila, Ministrul Culturii: Kelemen Hunor, Ministrul Mediului: Laszlo Borbely, Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea, Ministrul Comunicaţiilor: Gabriel Sandu, Ministrul Muncii: Mihai Şeitan,
Ministrul Agriculturii: Mihail Dumitru, Ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului: Elena Udrea.

În cadrul audierilor, Viorel Hrebenciuc (PSD, cel care a lansat teoria cu legătura dintre Traian Băsescu şi Flacăra Violet) l-a întrebat pe Teodor Baconschi (foto), cum vede, din perspectiva pregătirii teologice, afirmaţia Papei Ioan Paul al doilea că România este Grădina Maicii Domnului. Ministrul desemnat a răspuns că Sfântul Părinte a făcut "un compliment mariologic pur" şi "un elogiu României".

Iată ce relatează Mediafax:

Viorel Hrebenciuc a spus că doreşte să afle "viziunea" lui Teodor Baconschi, din perspectiva pregătirii profesionale, despre afirmaţia Papei Ioan Paul al II-lea în vizita sa în România referitoare la faptul că această ţară este "Grădina Maicii Domnului".
Ministrul desemnat a încercat să evite acestă întrebare, dar i s-a atras atenţia să nu ocolească subiectul.
"Întrucât s-a evocat cu atâta largheţe un referenţial ezoteric supranatural mistic paranormal, sincer, cred că Papa ne-a făcut un compliment mariologic pur şi simplu, ştiind că creştinismul răsăritean are o evlavie particulară pentru Maica Domnului. A făcut un elogiu României în acest fel", a răspuns Baconschi, după care a continuat: "Poate ar trebui să schimbăm ceva în felul nostru de a dialoga şi de a ne raporta unii la alţii, pentru ca ceea ce a spus Papa atunci să devină o profeţie realizată, nu doar un compliment de moment".
Ulterior, reprezentantul PDL Octavian Bot a spus că pregătirea profesională şi diplomatică îl fac compatibil cu orientarea politică a partidului care l-a propus, respectiv PDL.
"În legătură cu spusele Sfântului Părinte, eu zic să ne bucurăm că nu a exclamat, într-o exprimare lumească, «Mare este grădina lui Dumnezeu!»", a conchis Bot.

Teodor Baconschi a declarat, la audierile din comisiile parlamentare, că va încerca relansarea relaţiei bilaterale cu Rusia, care este "extrem de importantă", adăugând că România nu poate ignora Rusia, dar nici Rusia nu poate ignora că România este frontiera de est a UE şi NATO.
Amănunte – pe
Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului