duminică, 17 ianuarie 2010

Autoritățile germane recomandă: Nu mai folosiţi Internet Explorer


Biroul Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informației a făcut, sâmbătă, 16 ianuarie, o declarație prin care recomandă tuturor utilizatorilor de Internet Explorer să treacă la un alt browser, relatează Mashable.com.
Biroul Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informației (BSI) susține că utilizatorii vor putea relua utilizarea Explorer după ce Microsoft va lansa o soluție pentru vulnerabilitatea critică prin care a fost posibil atacul cibernetic chinezesc asupra Google.
Compania de securitate McAffee a detaliat, într-un raport, asaltul cibernetic de proporții asupra Google și a altor cel puțin 30 de companii de tehnologie, sub numele de "Operațiunea Aurora".
Atacul a speculat o “gaură“ de securitate existentă în toate versiunile de Internet Explorer care permite hackerilor “să studieze conținutul și ulterior să preia controlul sistemului compromis“. Microsoft a răspuns că dezvoltă un update pentru vulnerabilitate.
Conform declarației oficiale a BSI, chiar dacă cineva folosește Internet Explorer în modul “protejat“ nu este suficient pentru a preveni exploatarea vulnerabilității de către un hacker.

Internet Explorer, deși în continuare cel mai folosit browser din lume, a pierdut constant cotă de piață din cauza percepției că ar fi mai încet și mai puțin sigur decât browserele rivale, în special Firefox. Acest incident nu va ajuta popularitatea sa.

Sursa: Money.ro

Microsoft Germania: Nu suntem de acord cu avertismentul. Nu există nici un pericol pentru consumatorul de rând

Thomas Baumgaertner, purtător de cuvânt pentru Microsoft Germania, a declarat că, deşi sunt la curent cu atenţionarea emisă de guvernul german, nu o aprobă, menţionând că atacurile asupra Google „au făcute de oameni extrem de motivaţi, cu o ţintă specifică."
"Aceste atacuri nu au vizat utilizatorii de rând," a precizat Thomas Baumgaertner. "Nu există nici un pericol pentru consumatorul de rând, prin urmare nu suntem de acord cu acest avertisment,” a adăugat purtător de cuvânt al Microsoft Germania.
(sursa: BBC.co.uk)

6 comentarii:

 1. Acest blog arată mai bine cu Internet Explorer, în special textul.
  Dar pe de altă parte, IE nu vizualizează unele accesorii - imagini, coduri.
  Zilele acestea am constatat că imaginile încărcate pe blog cu IE nu puteau fi vizualizate cu Firefox, în timp ce Internet Explorer le arată pe cele încărcate cu Firefox.

  RăspundețiȘtergere
 2. Este Microsoft monopolist, dar mie îmi pare rău că are probleme :) A contribuit foarte mult la evoluţie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pesoanl recomand ca toata lumea sa inceteze sa mai foloseasca software-ul proprietar deoarece el viloeaza libertatile utilizatorilor, descurajeaza solidaritatea sociala si o face neajutorata. Descurajeaza solidaritatea pentru ca el interzice utilizatorilor sa se imparta cu software-ul pe care il foloseste, si o face nejutorata, pentru ca utilizatorii nu au codul sursa, deci ei nici macar nu situ ce face in realitate software-ul pentru ei.
  Exista o alternativa pentru a evita software-ul proprietar, si actul ne etic in care doreste sa ne atraga. Software-ul liber, sistemul de operare liber GNU/Linux, respecta liebrtatile utilizatorilor de a rula programul pentru orice scop, face copii, studia codul sursa, amodifica si adapta la nevoie proprii, a redistribui copiile imbunatatie ale programaului ca toata lumea sa aiba beneficii din asta.
  Firefox, OpenOffice sunt software liber care va respecta libertatile. Deci, daca va pasa de libertate, folositi software-ul liber.
  Vizitati http://fsf.org

  RăspundețiȘtergere
 4. Ne pasă de libertate! :)
  Mulţumesc mult pentru explicaţiile atât de clare şi utile. Nu înţelegeam diferenţa. Folosesc Firefox, dar şi IE, uneori. :) Din câte văd, cei mai mulţi vizitatori ai acestui blog folosesc Firefox.

  Am citit despre Linux pe blogurile care-l promovează, dar tot nu prea înţeleg clar ce avantaje oferă. :(

  RăspundețiȘtergere
 5. Avantajul in primul rind este unul de ordin etic, va ofera libertate.
  Dac doriti sa afalti mai multe, va recomand filmul foarte sucurt la http://www.fsf.org/about/what-is-free-software

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului