miercuri, 27 ianuarie 2010

„Jos hotarul de la Prut!” şi „Unire!” au scandat oamenii care l-au întâmpinat pe preşedintele Traian Băsescu la Monumentul lui Ştefan cel Mare

În jurul orelor 13.30, preşedintele României, Traian Băsescu, care efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova, a depus o coroană de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului (simbolul oraşului). Acolo a fost intâmpinat de mai multe sute de simpatizanţi (500-800, estimează presa) care purtau panglici şi drapele tricolore. Preşedintele Băsescu a dat mâna şi a discutat cu oamenii care l-au aşteptat.
Mulţimea scanda „Jos hotarul de la Prut!”, „Unire!”, „Noi suntem români!”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.


Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, l-a decorat pe Traian Băsescu cu “Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincție a statului. Băsescu l-a decorat pe Ghimpu cu cea mai înaltă distincție a României - „Steaua României”, în grad de Colan.

Text, video, alte poze şi transmisiuni în direct - pe Unimedia.
Găsiţi mai multe ştiri despre vizită pe site-ul Agenţiei Info-Prim Neo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului