joi, 4 februarie 2010

Au fost prezente trupele speciale ruse în aprilie la Chişinău?


Într-un articol publicat în pagina electronică la 1 februarie 2010, revista moscovită „The New Times” (Новое время) îl citează pe un combatant OMON (trupele cu destinaţie specială ale Federaţiei Ruse) cu următoarea afirmaţie:

„În aprilie 2009, când au izbucnit revolte la Chişinău, colonelul nostru, de asemenea, a ordonat alinierea şi a raportat că luptătorii sunt gata pentru plecare. Dar, până la urmă, la Chişinău a zburat comandoul „Рысь” („Rîsi”).
*O unitate specială în structura aparatului central al Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse).
(„Rîsi” se traduce ca „râsul”, felina.)


Fragmentul în original:

„В апреле 2009 года, когда начались беспорядки в Кишиневе, наш полковник в ночи тоже объявил построение и отрапортовал, что бойцы готовы к отправке. Но в Кишинев в итоге спецназ «Рысь» полетел.”
* Спецподразделение в структуре центрального аппарата МВД.)


5 comentarii:

 1. Eleonora ,boa noite .
  O que os russos estão querendo enviando forças secretas para seu país ?Se puder mande um e-mail que é mais seguro .
  Beijos

  RăspundețiȘtergere
 2. Mătincă-i un gând preţios.
  Chiar aşa-s de proşti cei mai buni jucători de şah din lume? Nu tre de construit palate, nu tre să treci Nistru incognito pe sub apa cea rece şi puturoasă de la Tighina, şi nici "perevod" de bani nu trebuie, că şi aşa-s dătornici... Un semn !! Cu deştu ! O primă la sfârşitul cincinlului! Noi urmaşii lui Iona Iakir,Sârghe Lazo,Gligori cu iapa(de la Gară) , facem (şi disfacem,aprindem,dăm foc! dacă tre şi-n ţapă...).
  Când şi Cât ? Şî cât mai răpde!

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut Eleonora. Ascult acum un reportaj de-al tau din 2000, pe cand lucrai pentru Radio Europa Libera. Cat priveste subiectul abordat de tine, e pacat ca nu este referinta exacta la data in care a fost dat ordinul - 6 sau 7 aprilie (se stie doar ca a fost in aprilie, noaptea). Daca ar fi fost dat ordinul pe 6 aprilie, atunci subiectul ar capata o valoare deosebita. In aceste conditii, reprezentantii comandoului rusesc ar fi putut participa la tratamentele inumane si degradante aplicate tinerilor dupa evenimentele din 7 aprilie.

  Chiar si daca dupa 7 aprilie a fost dat ordinul, aceasta inseamna implicare in treburile interne ale Republicii Moldova. Merita de cautat daca exista un acord intre Ministerul Afacerilor Interne al R.Moldova si cel al Federatiei Ruse, in ceea ce priveste asistenta reciproca in cazul tulburarii ordinii publice.

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut, Ion! Am intrat pe site şi am văzut o relatare din 7 februarie 2000
  "Președinția (Petru Lucinschi)Moldovei despre integrarea europeană" :) Cred că la ea te referi. De atunci ne tot integrăm.
  http://www.europalibera.org/content/article/1950862.html

  Avem acord care prevede colaborarea în domeniul combaterii terorismului, crimei organizate, alte infracţiuni, dar nu am auzit să fie prevăzută intervenţia pe teritoriul RM al trupelor speciale ale MAI-ului rus.
  Dacă este adevărat ce spune omul din OMON, cineva de la Chişinău tot trebuie să ştie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cineva de la Chisinau, cu siguranta, este fostul Ministru de Interne, Gheorghe Papuc. Alte persoane care ar putea fi la curent este ex-directorul Serviciului de Informatii, Artur Resetincov, ex-presedintele RM, Vladimir Voronin.

  Eleonora, cand am spus de un acord intre Ministerul de Interne moldovenesc si rusesc, m-am referit la actele semnate in cadrul Comunitatilor Statelor Independente. Nu este exclus sa fie un astfel de act, care sa includa sprijin in cazul tulburarilor ordinii publice.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului