vineri, 19 martie 2010

Panglicile roșii au fost înlocuite cu panglicile verzi ale PLDM, confirmă ministrul Hotineanu


“Vladimir Hotineanu: Panglicile erau roșii, acum sunt verzi”, titrează "Unimedia". (foto)

Potrivit portalului, "două edificii de importanţă naţională în diagnosticarea şi tratarea bolilor infecţioase au fost inaugurate astăzi, 19 martie, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Chişinău. La ceremonia de deschidere a participat şi ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, care a subliniat că „tradiţia de tăiere a panglicilor este una simbolică, doar că pe timpul comuniştilor panglica era roşie, dar acum este verde”.".


Panglicile roşii folosite la inaugurarea unor obiective nu înseamnă “comunism”. Roşul este folosit cu ocazia unor ceremonii festive pentru că atrage atenţia şi, să nu uităm, este una dintre culorile Drapelului Naţional.

La 15 februarie 2010, panglica aleasă pentru ceremonia de inaugurare a podului Rădăuţi-Lipcani, care leagă două state cu acelaşi drapel, n-a fost tricoloră, dar verde – în culoarea PLDM-ului condus de premierul Vlad Filat.

Rămâne să-l mai îmbrăcăm pe Moş Crăciun în cojoc verde marca “PLDM”, sub pretextul că roşul ar însemna comunism sau din considerendul că haina albastră ar aminti de culoarea Partidului Liberal (albastru deschis) sau de culoarea Partidului Democrat (albastru închis).

Roşul are semnificaţii frumoase: Mântuitorul Iisus Hristos a purtat o pelerină roşie, ţesută de Mama Lui, şi este o culoare folosită în Biserică. Este simbolul fundamental al principiului vital, simbol al acţiunii, dragostei, pasiunii, fermităţii, al focului şi strălucirii.

Comuniştii au dezvăluit doar sensurile negative ale roşului – sângele vărsat, agresivitatea şi excesul.

Iar dorinţa PLDM de a transforma verdele în culoare oficială a Guvernului simbolizează obrăznicia şi lipsa de respect pentru celelalte 3 partide din coaliţia de guvernare.

Să folosească panglică transparentă, dacă nu le place nici cea tricoloră, nici cea roşie, nici cea albă.

Atenţie, totuşi, la folosirea verdelui în exces - oamenii supăraţi pe o anumită categorie a activiştilor ecologişti susţin că “verdele este noua culoare a comunismului”.
Vedeţi şi la acest link despre ce este vorba.

Din arhivă: Podul Rădăuţi-Lipcani, inaugurat cu panglica verde a PLDM

Semnificaţia, influenţa şi efectul culorilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului