miercuri, 3 martie 2010

Sănătatea rinichilor este importantă pentru fertilitate


Chinezii consideră că rinichii sunt un rezervor de energie al omului, iar atunci când este vorba de fertilitate, pentru femei este deosebit de importantă sănătatea rinichiului drept, iar pentru bărbaţi – a celui stâng. În medicina tradiţională chineză, afecţiunile renale sunt tratate cu succes prin acupunctură şi terapia cu plante.

Despre aceste lucruri vorbeşte doctor medic primar Teodor Coldea, directorul unui centru medical de terapii naturiste din Bucureşti, într-un articol publicat de Jurnalul.ro.
Preiau din material explicaţia referitoare la legătura dintre rinichi şi fertilitate:
“Cu acupunctură şi terapii cu plante, medicii chinezi au ajutat să se nască o mulţime de copii, chiar în condiţiile în care cuplurile erau declarate lipsite de fertilitate. (…)
Medicina din China leagă rinichii, pancreasul şi vezica biliară de fertilitate. Ea consideră că, în plan secundar, efecte asupra fertilităţii are şi intestinul gros. Chinezii consideră rinichii ca rezervorul de energie al omului. În cuplu, legat de conceperea unui prunc, chinezii consideră important, la femeie, rinichiul drept, iar la bărbat, rinichiul stâng.
Aceste organe sunt analizate din punct de vedere al rezervorului de energie. Chinezii susţin că, dacă la femeie energia este scăzută în rinichiul drept, femeia nu rămâne gravidă. Dacă femeia are sărăcit în energie rinichiul stâng, chinezii cred că ea nu va ţine sarcina. Chinezii cred că şi pancreasul are un rol important, fiindcă hrana copilului din burta mamei este asigurată chiar de pancreas.
Vezica biliară e organul-pereche al uterului, spun chinezii. De altfel, în concepţia terapiilor din China, vezica biliară reglează temperamentul şi e implicată în momentul conceperii copilului, în momentul zero al vieţii fătului.”

În material este explicată procedura de acupunctură aplicată în asemenea cazuri, dar, cu siguranţă, nu este singurul tip de tratament rezultativ.
Ideea este că merită a fi luată în considerare legătura dintre rinichi şi fertilitate (semnalată, de altfel, nu doar de adepţii medicinei chineze) şi tratată afecţiunea sau “blocajul energetic”.
Este foarte posibil ca fertilizarea in vitro, intens popularizată şi recomandată de medici în ultima vreme, să nu fie nici pe departe ultima soluţie.


Recomand câteva articole de pe CrestinOrtodox.ro:

Maslul - taina ungerii spre vindecare

Taina Sfântului Maslu

Ungerea la Sfântul Maslu -

“Taina Maslului poate fi administrată oricărui bolnav în vederea vindecării, în orice caz de suferinţă şi la orice vârstă. Ea nu este o pregătire pentru moarte şi nici nu se dă o singură dată în ultimle clipe ale vieţii, aşa cum se practică în Biserica Romano-Catolică.
Săvârşitor în Taina Maslului este soborul (cel puţin doi preoţi).
Beneficiarul Tainei Maslului trebuie să fie îndepartat de exagerata impresie că orice boală este o consecinţă a păcatului.
Întrucât prin Taina Sfântului Maslu se dobândeşte nu numai tămăduire de bolile trupului, ci şi iertarea păcatelor, se poate face maslu nu numai pentru cei bolnavi, ci şi pentru cei sănătoşi şi nu numai o singură dată, ci de mai multe ori.”


Foto: În Europa, de sute de ani, coada-calului este folosită cu succes în tratarea afecţiunilor renale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului