luni, 8 martie 2010

Sfatul germanilor pentru greci ar fi bun şi pentru noi :)


În Republica Moldova, săptămâna de lucru a început cu o zi de odihnă pentru bugetari. Ziua nelucrătoare o datorăm sărbătorii de 8 martie.
De fapt, încă de vineri, 5 martie, unii angajaţi la stat păreau foarte relaxaţi şi puşi pe veselie.
A patru zi sărbătorim. Internaţionala Socialistă, care, în 1910, a propus instituirea sărbătorii „femeii muncitoare”, cu siguranţă nu a prevăzut un asemenea succes.

Situaţia m-a dus cu gândul la subiectul pe care-l preiau mai jos:


Sfat nemţesc pentru greci: Treziţi-vă mai devreme

Trebuie să vă treziţi mai devreme! Este recomandarea tabloidului german Bild, adresată grecilor. Soluţia vine într-un moment în care Grecia trece printr-o gravă criză economică şi socială, iar guvernul a luat măsuri de austeritate.

Tabloidul german Bild a explicat soluţia minune pentru scoaterea Greciei din criză într-o scrisoare deschisă, adresată premierului Papandreu.

"Dragă domnule prim-ministru, dacă citiţi asta, înseamnă că sunteţi în Germania. Aici, oamenii muncesc până la 67 de ani, iar bugetarii nu au al 14-lea salariu. Aici, nimeni nu trebuie să dea 1.000 de euro şpagă ca să ajungă la timp la spital. Şi Germania are datorii mari, dar le putem achita. De aceea, ne trezim devreme şi muncim toată ziua", îi scrie tabloidul şefului guvernului de la Atena.

Jurnaliştii de la Bild le atrag atenţia grecilor că în Germania taximetriştii dau chitanţe, iar fermierii nu primesc subvenţii de la UE pentru milioane de măslini inexistenţi. Să muncească mai mult, în loc să protesteze.

Grecia are un uriaş deficit de 12%, iar planul de austeritate, anunţat de premier, trebuie să ducă la buget aproape 5 miliarde de euro.

Mai mulţi politicieni germani au solicitat autorităţilor de la Atena să vândă din insule pentru a diminua datoriile Greciei, potrivit publicaţiei Bild. "Statul elen trebuie să renunţe la participaţii la companii şi să vândă proprietăţi funciare, precum insulele nelocuite", a afirmat debutatul liberal german Frank Schäffler, într-un articol apărut în Bild cu titlul "Vă dăm bani, daţi-ne Corfu".

Grecia deţine circa 6.000 de insule, în mare parte nelocuite , potrivit datelor ministerului elen al Turismului.

O companie privată germană încearcă în prezent să vândă o insulă grecească pentru 45 de milioane de euro, subliniază Bild.


Surse: Realitatea.net, Mediafax

Caricatura: Vidu.ro

Un comentariu:

 1. 8 martie, Ziua Internaţională a Femeilor
  Luni, 08 Martie 2010

  Ziua Internaţională a Femeilor a fost instituită de ONU în 1977 prin rezoluţia 32/142 A Adunării Generale.

  Istoria unei zile dedicate femeilor începe încă din 1910, de la Internaţionala Socialistă reunită la Copenhaga.

  În vestul Europei Ziua Internaţională a Femeii a fost serbată în perioada 1910-1920, după care a ieşit din atenţia publicului. A fost readusă la viaţă în anii 1960 de puternica expansiune a grupurilor feministe.

  Următorul pas în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1975, de către ONU, a Anului Internaţional al Femeilor şi declararea perioadei 1976 - 1985 ca Deceniu ONU pentru condiţia femeii.

  Parlamentului European aniversează Ziua internaţională a femeii în 2010, organizând evenimente pornind de la tema 'oprirea violenţei împotriva femeii'.

  AGERPRES

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului