joi, 22 aprilie 2010

Procuratura a clasat dosarul în care “Vocea Basarabiei” era cercetată pentru “chemări la răsturnarea sau schimbarea prin violenţă a ordinii constituţionale”


Comunicat de presă al Procuraturii:

Dosarul „Radio Vocea Basarabiei” a fost clasat

Procuratura Generală a clasat cauza penală declanşată în cazul postului de radio „Vocea Basarabiei”, pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunii.

Amintim că urmărirea penală în cauza dată a fost începută la 20.12.2007, pe faptul chemărilor la răsturnarea sau schimbarea prin violenţă a ordinii constituţionale a Republicii Moldova difuzate la postul de radio „Vocea Basarabiei” (art.341 alin.(2) CP).
Temei pentru pornirea procesului penal a servit nota informativă a Direcţia monitorizare a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care a monitorizat emisia postului de radio „Vocea Basarabiei”.

Conform notei informative menţionate, în perioada 9-18 noiembrie 2007, în emisia postului au fost depistate un şir de atacuri în adresa conducătorilor Republicii Moldova, împotriva statalităţii, chemări la schimbarea regimului constituţional etc.”

2010-04-21Comentariul directorului postului de radio „Vocea Basarabiei” pentru IPN
 
Directorul postului de radio „Vocea Basarabiei", Veaceslav Ţâbuleac, a declarat pentru Info-Prim Neo că nu a ştiut despre existenţa acestui dosar. „Acest comunicat de presă al Procuraturii Generale este un adevărat scuipat în faţă. După 2 ani şi 4 luni, aflăm că am fost învinuiţi pe un articol foarte grav", a declarat Veaceslav Ţâbuleac.

Directorul postului de radio a explicat că a ştiut doar despre o ordonanţă a Procuraturii Generale din 2007, prin care i s-a cerut Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) să verifice activitatea postului. „Am cerut atunci procuraturii să ne spună ce stă la baza acestor hărţuieli, dar nu ni s-a răspuns nimic. Nu am fost invitaţi la audieri, să oferim explicaţii. Şi CCA a trebuit să ne asculte într-o şedinţă publică, dacă era adevărat, poate că ajungeam chiar şi la Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media", a mai spus directorul postului.

„Considerăm că Procuratura Generală şi turnătorul de la CCA ar trebui să îşi ceară scuze. Mai solicităm ca şi acea notă informativă a CCA să fie făcută publică. Dacă nu va face-o, vom considera că CCA este un complice al regimului Voronin", a conchis Veaceslav Ţâbuleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului