luni, 17 mai 2010

Dmitri Medvedev a fost întâmpinat cu proteste de naţionaliştii ucraineni, relatează Interfax şi Lenta.RuVizita în Ucraina a preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, a provocat protestele naţionaliştilor, relatează Interfax, citată de Lenta.ru

Naţionaliştii ucraineni au ieşit în centrul Kievului cu drapele şi pancarte cu următoarele mesaje: „Moscova, pocăieşte-te!”, „Jos papuaşii politici!”, „Moscalule, nu rânji la Ucraina!”, „Bandera va veni şi ordine va institui!”.
("Москва, покайся!", "Долой политических папуасов!", "Москаль, на Украину зубы не скаль!", "Бандера придет - порядок наведет!")

Acţiunile de protest s-au desfăşurat paşnic, ordinea publică fiind asigurată de aproximativ 20 de miliţieni. Sursele nu precizează numărul protestatarilor.

Pe străzile capitalei ucrainene au fost înăsprite măsurile de securitate. Arterele principale ale oraşului au fost împodobite cu drapele ale Ucrainei şi Federaţiei Ruse.

Dmitri Medvedev, care efectuează la 17 şi 18 mai o vizită în Ucraina, a fost întâmpinat pe Aeroportul „Borispol” de ministrul ucrainean de Externe şi de şeful Administraţiei prezidenţiale de la Kiev, alţi oficiali.

De la Aeroport, Medvedev s-a deplasat la Parcul Slavei, unde avea programată întrevederea cu omologul său ucrainean, Victor Ianukovici, şi depunerea de flori la Mormântul soldatului necunoscut.

Cei doi şefi de stat vor vizita memorialul victimelor Holodomor-ului, unde îi vor comemora pe ucrainenii decedaţi din cauza foametei de la începutul anilor 1930.

Tot astăzi, Medvedev va vizita Lavra Pecerska.

Partea oficială a vizitei include semnarea a şase acorduri în diverse domenii, inclusiv despre demarcarea graniţelor. Nu este planificată semnarea unor acorduri referitoare la „Gazprom” şi „Naftogaz”.

(După o ştire Interfax şi Lenta.ru )


Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici vor adopta luni, 17 mai 2010, la Kiev, o declaraţie despre Transnistria, a anunţat şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, citat de RIA Novosti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului