marți, 8 iunie 2010

Gest disperat sau bravadă? Un român a zburat de la Viena la Londra agăţat de avion


Auzisem despre basarabeni care au călătorit dintr-o ţară europeană în alta agăţaţi de burta vagoanelor de tren, dar un cetăţean român a riscat şi mai mult: a zburat de la Viena la Londra agăţat de trenul de aterizare al unui avion.

Bărbatul (de 20 de ani) îngheţase bocnă şi a supravieţuit numai datorită faptului că avionul a zburat la o altitudine mai joasă ca de obicei, din cauza unei furtuni, relatează publicaţia “Austrian Independent”, citată de Realitatea.net.

Bărbatul a fost internat cu hipotermie într-o clinică din Londra, urmând să fie chestionat de autorităţile britanice de îndată ce i se va ameliora starea de sănătate.

Poliţia din Viena n-a dorit să comenteze cazul.

Avionul (aparţinându-i companiei United Arab Emirates) nu avea pasageri la bord şi, după o escală făcută joi în Viena, a aterizat la Londra în seara zilei de duminică, 6 iunie. 


Foto: http://austrianindependent.com

Un comentariu:

 1. Românul şi-a riscat viaţa pentru o slujbă în Marea Britanie

  Isprava românului care a a zburat de la Viena la Londra agăţat de trenul de aterizare al unui avion a fost relatată în toată presa mondială. London Evening Standard, BBC News Online, Associated Press şi USA Today se numără printre site-urile, agenţiile de ştiri şi ziarele care au tratat subiectul.
  Potrivit presei austriece, tânărul român prezenta răni şi se afla în stare de hipotermie, din cauza temperaturilor de minus 41 de grade Celsius, îndurate în timpul zborului care a durat o oră şi 37 de minute.
  Potrivit presei austriece, tânărul voia doar să părăsească Viena pentru a căuta un loc de muncă.
  Românul în vârstă de 20 de ani le-a mărturisit autorităţilor că a încercat să ajungă în Marea Britanie pentru a-şi găsi un loc de muncă. El a mărturisit că s-a strecurat pe sub un gard al aeroportului din Viena şi că a căutat refugiu în primul avion care i-a ieşit în cale.
  După ce l-au interogat, poliţiştii britanici l-au eliberat pe cauţiune
  , iar acum urmează să fie audiat de reprezentanţii Agenţiei Britanice pentru Frontiere, din cauză că a pătruns în ţară fără paşaport.
  Cazurile de persoane care încearcă să călătorească pe trenurile de aterizare ale avioanelor sunt destul de dese, însă majoritatea se sfârşesc prost pentru temerarii care îşi încearcă norocul. Există însă şi excepţii fericite.
  Hipotermia, lipsa de oxigen sau strivirea ar fi fost cauzele pentru care românul şi-ar fi putut pierde viaţa.
  Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviatice Civile din Marea Britanie a declarat că românul care a făcut blatul pe ruta Viena - Europa este "foarte norocos" că a scăpat cu viaţă.
  "Dacă nu reuşesc să se adăpostească în locul potrivit, riscă să fie striviţi când trenul de aterizare se ridică. De asemenea, ei riscă să rămână fără oxigen sau să intre în hipotermie. Chiar dacă supravieţuiesc condiţiilor extreme de zbor, riscă să-şi piardă cunoştinţa, ceea ce înseamnă că vor cădea când trenul de aterizare este coborât", a precizat purtătorul de cuvânt.
  Jurnaliştii austrieci au scris că românul a reuşit scăpat cu viaţă deoarece avionul a zburat la o altitudine joasă, cu mult sub 10.000 de metri, pentru a evita o furtună.

  După ştiri de pe Realitatea.net
  http://www.realitatea.net/romanul-care-a-calatorit-pe-roata-avionului-de-la-viena-la-londra-a-devenit-faimos_717705.html

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului