duminică, 6 iunie 2010

Ministrul Vitalie Marinuţă îl eclipsează pe premierul Vlad Filat?

Serviciul de presă al Guvernului (nu se numeşte „serviciu de presă al premierului”) informează că, în seara zilei de 5 iunie, prim-ministrul Vlad Filat a participat la concertul „Nu corupţiei!”, organizat în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova (nu “în parteneriat cu premierul”).

În comunicatul oficial sunt enumeraţi interpreţii care au evoluat, dar nu se spune că la eveniment au fost prezenţi şi alţi membri ai Guvernului, în afară de Filat.

De la concert, Serviciul de presă al Guvernului a expediat redacţiilor 2 poze. În una din ele “a încăput” (la limită) şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă. Pe pagina oficială a Guvernului, această fotografie n-a fost publicată.


Au mai fost şi alţi miniştri la concert? Serviciul de presă al Guvernului nu ne spune nici în comunicat, nici prin intermediul pozelor.

Nu este prima oară când Serviciul de presă al Guvernului filtrează informaţia prin metode similare.

„Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la acţiunile dedicate Zilei Victoriei”, se spunea în comunicatul oficial din 9 mai, fără a fi menţionată prezenţa altor membri ai Cabinetului de Miniştri.

Alt exemplu recent: într-un comunicat de la mijlocul lunii mai, ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, nu figura printre miniştrii care-l însoţeau pe premier în vizita sa în Germania.
Din fotografii am aflat că Anatol Şalaru făcea parte din delegaţie.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al Guvernului consideră că asemenea poze oficiale îl onorează pe un prim-ministru (a fost publicată pe site-ul Guvernului):


Contextul pozei – aici.


05.06.2010
Comunicat de presă

Prim-ministrul Vlad FILAT a participat în seara zilei de astăzi la concertul „NU CORUPŢIEI!” organizat de către Transparency International, postul de radio Kiss FM în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova
Vlad FILAT a mulţumit Transparency International şi Kiss FM pentru ideea de a organiza un asemenea concert, menţionînd că acesta se înscrie în colaborarea dintre Guvern şi societatea civilă în vederea prevenirii şi combaterii corupţiei.

Vlad Filat a spus că lupta cu corupţia trebuie să fie un scop comun şi s-a arătat convins că Republica Moldova va deveni o ţară cu o democraţie autentică, europeană, fără corupţie.

Prim-ministrul a menţionat că ţara noastră are de realizat un şir de acţiuni importante şi a îndemnat tinerii la colaborare, menţionînd că anume ei reprezintă viitorul Republicii Moldova.

Premierul a urat publicului prezent la concert distracţie maximă şi a spus că îşi doreşte ca la anul, în cadrul aceluiaşi concert, să fie trasate şi rezultatele înregistrate în domeniul luptei cu corupţia.

În cadrul concertului au evoluat Natalia Gordienco, Karisma, Cristy Rouge, Broono, Nicoleta Gavriliţă, Alexandru Manciu, formaţiile Studio One, TeoDance.

Serviciul de presă al Guvernului

(Postare citată de portalul "Unimedia")

4 comentarii:

 1. Bravo Eleonora. Cred insa ca ai putea sa nu mai primesti comunicate de la Guvern. Eu am analizat comunicatele de presa ale unui partid, care se lauda cu meritele mari ale ministrilor si in final pe facebook mi s-a spus ca nu sunt baiat de treaba, iar comunicate de la partid nu mai primesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Marinuţă îl eclipsează pe Filat? O fi fiind, poate, prin unele declaraţii pe care le face dl ministru al apărării. Numai treaba cu trimiterea ostasilor moldoveni in Afganistan, prin argumentul precum că aceasta este o promovare a imaginii Moldovei, cât face!!! Şi-apoi, şi la întâlnirile cu studenţii câte aberaţii declară bravul ministru, care, dând dovadă de maximă punctualitate, întârzie cu cel puţin o jumătate de oră la asemenea întâlniri (cu studenţii).
  Nu aduc ode Serviciului de presă al guvernului, pentru că într-adevăr face exces de zel la şlefuirea imaginii premierului, dar nici miniştrii menţionaţi mai sus nu mi se par demni de ode chioare...
  P.S. Nimic personal...

  RăspundețiȘtergere
 3. Tatiana , poziţia ministrului Apărării cu privire la o eventuală detaşare a militarilor în Afganistan coincide cu cea expusă de premierul Vlad Filat într-un interviu pentru “Moldpres”, pe care-l găsiţi aici: http://www.filat.md/blog/?p=1764

  Din interviu:

  “…Aceia care încearcă acum să speculeze pe marginea unei eventuale deplasări a militarilor moldoveni în Afganistan, au promovat ei înşişi anterior ideea participării la misiunile de pace din Irak. Anume la iniţiativa fostei guvernări, în Parlament au fost adoptate unanim hotarârile privind deplasarea militarilor noştri în Irak".

  Premierul moldovean a subliniat că trebuie făcută "o distincţie clară între acţiunile militare şi misiunile de pace". "(Republica) Moldova participă doar la acţiuni de pace, şi nicidecum la acţiuni militare. Datorită geniştilor noştri, au fost salvate mai multe vieţi omeneşti, lucru apreciat inclusiv pe plan internaţional", a afirmat Filat.

  El a mai spus că "nu se pune problema deplasării militarilor în termen, ci doar a celor profesionişti, care manifestă dorinţa de a participa la acţiuni de menţinere a păcii".

  "Republica Moldova tinde să facă parte şi să beneficieze de prezenţa într-un spaţiu de securitate internaţional comun. Dar este imposibil să culegi doar beneficii, fără a contribui cu nimic", a conchis şeful Guvernului moldovean.

  http://www.mediafax.ro/externe/vlad-filat-raspunde-acuzatiilor-lui-voronin-privind-santajul-la-care-sua-ar-fi-supus-r-moldova-5474270


  Ion Preasca, comunicatele apar şi pe site-uri, aşa că nu văd de ce ne-am face probleme. Probabil, cei de la PDM au încetat să-ţi trimită comunicate din cauză că ai scris că “te bombardează” cu ele.
  “De ceva timp serviciul de presă al Partidului Democrat îmi bombardează pur şi simplu poşta cu comunicate în care mă informează despre succesele lui Marian Lupu şi a echipei sale în guvernarea ţării. Uneori am nenorocul să primesc câte 3-4 comunicate pe zi.”
  Sursa: http://ionpreasca.blogspot.com/2010/05/cum-redus-echipa-partidului-democrat.html

  Ei, cum să nu se supere? :)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului