vineri, 4 iunie 2010

Partidul Comuniştilor nu are un candidat potrivit pentru funcţia de preşedinte al Republicii MoldovaComuniştilor nu prea le place ideea alegerii şefului statului prin votul direct al alegătorilor pentru că n-au un candidat puternic în sânul partidului – este o idee care a răsunat într-o emisiune la „Jurnal TV”.


Să dezvoltăm subiectul.


Vladimir Voronin nu poate candida - a deţinut două mandate consecutive de preşedinte şi nu are dreptul la al treilea. (Mihai Ghimpu este preşedinte interimar al RM.)


Alţi fruntaşi din PCRM pe care partidul i-a propulsat în prim-plan în ultima vreme şi pe care electoratul a ajuns să-i cunoască mai bine nu au atins vârsta de 40 de ani, condiţie prevăzută de Constituţie pentru candidaţii la preşedinţie.


Bunăoară, Igor Dodon abia a împlinit 35 de ani, Eduard Muşuc va face 35 de ani în toamnă, Iurie Muntean are 38 de ani. Grigore Petrenco este şi mai tânăr – 30 de ani. Mark Tkaciuk va împlini 44 de ani, dar nu vorbeşte româna (limba oficială a statului).

Va miza Voronin din nou pe candidata sa preferată, Zinaida Greceannîi, cea care a încercat de două ori în 2009 să ocupe funcţia supremă în stat? Sau va găsi un candidat din afara partidului?

Foto din 20-05-2010, de pe site-ul PCRM: Lui Voronin i s-a stins lumânarea.


(Preluat de Unimedia şi HotNews.md)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului