luni, 7 iunie 2010

Valeriu Pasat le va cumpăra poliţe de asigurare medicală preoţilor din Mitropolia Moldovei


Acum, la jumătatea anului şi în prag de campanie electorală, Mitropolitul Moldovei Vladimir (Patriarhia Rusă) şi Valeriu Pasat, ex-director al SIS care-şi creează partid, s-au gândit că preoţii din Republica Moldova au nevoie de poliţă de asigurare medicală.

Potrivit “Infotag”, Valeriu Pasat le va cumpăra preoţilor poliţe la rugămintea Mitropolitului Vladimir.

“În 2010, poliţa de asigurare medicală costă 2.478 lei. Până la 31 martie, poliţa putea fi procurată la jumătate de preţ”, relevă agenţia de presă.

Pro TV, care-l citează pe Secretarul Mitropoliei, informează că „în R. Moldova există circa 2 mii de preoţi, iar aceasta înseamnă că pentru a le fi cumparate poliţe de asigurare medicală este nevoie de circa 4 milioane de lei”.

La 14 iunie, Valeriu Pasat şi Mitropolia Moldovei vor începe oficial să colecteze semnături pentru desfăşurarea unui referendum în problema predării obligatorii în şcoală a “Bazelor Ortodoxiei”.

La 4 iunie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a permis ca semnăturile să fie adunate pe parcursul a trei luni, în perioada 14 iunie - 14 septembrie. În acest scop, vor fi tipărite 4.000 (patru mii) de liste bilingve de subscripţie.

Ideea referendumului a fost promovată de Valeriu Pasat.


Foto: mitropolia.md


Mitropolitul Vladimir refuză “să dea Cezarului ce-i al Cezarului”!


La 6 iunie, Mitropolitul Vladimir a declarat pentru Pro TV Mitropolia Moldovei nu are de gând să renunţe la numerele de înmatriculare guvernamentale de pe maşinile sale, deşi Guvernul a anunţat că i le va retrage. 

Mitropolitul Vladimir spune că Guvernul ar trebui să-i lase plăcuţele de înmatriculare din respect pentru feţele bisericeşti.
Guvernul a anunţat că 44 de maşini poartă ilegal numere din seria RM A şi că acestea le vor fi retrase. Toate cele 7 maşini ale Mitropoliei au asemenea numere.
Mitropolitul Vladimir a precizat că Mitropolia are acum 7 maşini dăruite cu 5 ani în urmă de către un grup de bussinesmani.
De cealaltă parte, Executivul spune că aceste numere au fost oferite ilegal de către guvernarea comunistă şi urmează să fie rertrase.
Potrivit Regulamentului circulaţiei rutiere, plăcuţele cu numere speciale de înmatriculare nu oferă prioritate în trafic.
Potrivit Ministerului de Interne, în numai 2 săptămâni ale lunii mai au fost înregistrate 68 de încălcari ale Regulamentului circulaţiei rutiere de către aceste maşini.
Guvernul a anunţat că va elabora un regulament special, care va reglementa strict eliberarea numerelor speciale.

În total, în Republica Moldova există 349 de maşini cu numere speciale ale Parlamentului, Guvernului şi ale altor autorităţi publice. Numere speciale de înmatriculare (alte serii) au şi masinile corpului diplomatic, ale Armatei sau ale ministerului de Interne. (Sursa: Pro TV)

3 comentarii:

 1. GRAVE ERORI ÎN SCRIEREA ISTORIEI, .... despre Măgdăceşti un sat în inima Basarabiei.
  .... imediat după ocupația Basarabiei de ruși în 1812, autoritățile țariste au pornit o campanie antinațională împotriva populației moldovenești cu scopul de ai dezrădăcina, de a schimba raportul național în favoarea noilor stăpâni. Prin articole, cărți de istorie, manuale școlare etc. au început a se scrie despre însemnătatea „progresistă a alipirii Basarabiei la Rusia”, etc.

  Un articol interesant ce trebuie preluat, istoria trebuie cunoscută de cat mai multi români. Va așteptăm sa comentăm împreună evenimentele petrecute în acei ani.

  http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/investigatii-documentare-grave-erori-in.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce respect poate avea biserica daca si-a gasit avocat pe "cel ce vindea armament"

  Incearca Pasat sa-si spele păcatele, dar....

  RăspundețiȘtergere
 3. Făcea el şi alte lucruri ca şef al securităţii. Îşi spală păcatele făcându-şi partid. :)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului