luni, 30 august 2010

Filat despre posibila unire cu România: Republica Moldova este un stat independent și suveran. Este și așa va fi

(În campania electorală din 2009, Vlad Filat i-a asigurat pe alegătorii unionişti că va pleda pentru Unire)

"Nu o parte din R. Moldova dorește unirea cu România, ci o parte dintre cetățeni au un punct de vedere referitor la acest subiect. R. Moldova este un stat independent și suveran. Este și așa va fi. În acest statut al țării noastre ne vom dezvolta ca să avem un nivel de viață adecvat." Declarația îi aparține premierului Vlad Filat, lansată în cadrul unei întâlniri cu cetățenii din raionul Rezina.

"Relațiile cu România sunt unele firești cu o țară vecină, cu care avem o istorie comună și multe alte lucruri care ne leagă", a precizat Filat.


"România este și o țară a Uniunii Europene, căreia trebuie să-i fim recunoscători pentru suportul acordat constant. În urma inundațiilor am suportat pierderi de 65 milioane de dolari, am avut ajutor în primul rând din partea acestei țări pentru construcția a 700 de case. Plus, ni se oferă și 5 mii de burse pentru copii din R. Moldova care să studieze în România", a mai adăugat premierul.

Sursa: UnimediaÎn Campania electorală din 2009, Vlad Filat le-a promis unioniştilor că va promova Unirea

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, Vlad Filat a fost întrebat (într-o emisiune în direct) de un ascultător al „Vocii Basarabiei” dacă va pleda pentru Unirea cu România în cazul în care va ajunge la guvernare. Răspunsul lui Filat dat alegătorului a fost scurt: „Da”. Moderatorul de la „VB” (Ion Enache a moderat acea emisiune) a fost foarte surprins şi i-a readresat întrebarea, iar Filat a reconfirmat răspunsul.

Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului