sâmbătă, 25 septembrie 2010

Bodyguarzii din SPPS, cei mai tari la “controlul substanţelor explozive”


www.spps.md 
Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), general-maiorul Igor Bodorin, i-a felicitat şi le-a înmânat diplome de menţiune agenţilor de pază care, în perioada 17-22 septembrie, au participat, clasându-se pe locul III, la Campionatul mondial „Bodyguard - 2010”, desfăşurat în oraşul Ialta de către Federaţia Gărzilor de Corp şi Serviciul Pază de Stat din Ucraina, informează Arena.

Rezultatul înregistrat de bodyguarzii moldoveni la Ialta este “cel mai bun din istoria Serviciului”. La proba „Controlul tehnico-operativ al substanţelor explozive”, echipa ofiţerilor SPPS a obţinut locul întâi.

La competiţie au participat 28 de echipe, reprezentante ale 9 ţări, inclusiv din Bulgaria, Belarus, Belgia, Georgia, Kazahstan, România, Federaţia Rusă.

Locurile I şi II au fost ocupate de echipele din Belarus şi Kazahstan, potrivit Agenţiei ruse „Rosbalt”. Învingătorilor le-au fost înmânate medalii de aur, argint şi bronz, precum şi „cadouri de preţ”. Totodată, câştigătorii au primit şi plicuri cu bani, dar valoarea acestor recompense n-a fost divulgată.

Participanţii au concurat la 8 probe de specialitate: demonstrarea tacticii şi tehnicii de însoţire a persoanelor protejate cu aplicarea procedeelor de acoperire fizică; demonstrarea elementelor de luptă corp la corp; efectuarea tragerii din arma de foc în timpul însoţirii persoanei protejate; exerciţii de tragere din arma de foc din diverse poziţii; efectuarea tragerii din arma de foc din automobil; conducerea unităţii de transport în situaţii excepţionale; controlul tehnico-operativ al substanţelor explozive; acordarea primului ajutor medical persoanelor protejate, precizează Serviciul de presă al SPPS.

Arena precizează că Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat al Republicii Moldova, creat la 27 ianuarie 1992, este o autoritate specializată în asigurarea protecţiei demnitarilor, subordonată şefului statului.

Serviciul, cu atribuţii în domeniul securităţii statului, este specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova, a demnitarilor străini şi membrilor familiilor lor pe durata şederii în Republica Moldova, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora.

(Pentru Arena)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului