marți, 21 septembrie 2010

Germania promite că ne va ajuta să reformăm Poliţia şi să-i îmbunătăţim imaginea

Victor Catan a mulţumit pentru “ajutorul frăţesc” şi i-a decorat pe salvatorii români
19 salvatori din “Balt Flood Combat” au fost decoraţi la Chişinău


O delegaţie a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), condusă de ministrul Victor Catan, întreprinde, în perioada 19 - 23 septembrie, o vizită de lucru în Germania şi Regatul Ţărilor de Jos.

În ajunul vizitei sale la Berlin şi Munchen, programată pentru 19-22 septembrie, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la Chişinău, Berthold Johannes, la sediul MAI.

În cadrul discuţiilor purtate joi, 9 septembrie, ambasadorul german a promis că “va susţine multilateral Poliţia moldoveană, în vederea obţinerii unei imagini pozitive atât în societate, cât şi pe plan internaţional”, notează Serviciul de presă al MAI.


Ministrul Victor Catan a mulţumit pentru asistenţa acordată până acum Republicii Moldova de către Germania, exprimându-şi dorinţa ca părţile să-şi aprofundeze cooperarea în domeniul combaterii crimei organizate.

Referindu-se la acţiunile întreprinse de Guvernul moldovean în vederea implementării cerinţelor Uniunii Europene în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, ministrul Victor Catan a solicitat sprijinul Germaniei în reformarea Poliţiei şi asistenţă în procesul de negocieri privind liberalizarea regimului de vize cu UE.

În acest context, ministrul Catan a subliniat că “există o bază juridică adecvată pentru sporirea capacităţilor funcţionale ale Poliţiei moldovene”.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne l-a familiarizat pe ambasadorul Berthold Johannes cu ultimele evoluţii ale reformei iniţiate în cadrul MAI - lansarea Platformei de elaborare a Foii de Parcurs privind reformarea Poliţiei, lansarea iniţiativei de creare a Comitetului Naţional de Supraveghere privind reforma Poliţiei, crearea Grupului de Lucru privind implementarea Foii de Parcurs.

(Pentru Arena)Victor Catan a mulţumit pentru “ajutorul frăţesc” şi i-a decorat pe salvatorii români

Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a participat luni, 13 septembrie, la manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor din România, care s-a desfăşurat la Monumentul „Eroilor Pompieri” din Bucureşti, notează Arena, cu referire la un comunicat de presă al MAI.

Ministrul a felicitat, din numele Guvernului şi al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, efectivul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu ocazia Zilei Pompierilor din România, aducând “sincere mulţumiri” preşedintelui, Guvernului României şi, în mod special, ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, pentru “ajutorul frăţesc” acordat Republicii Moldova pe dimensiunea afacerilor interne.

Ministrul Catan a menţionat că salvatorii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din România au fost primii care au venit în ajutorul sinistraţilor ce au suferit în urma inundaţiilor dezastruoase care s-au produs în luna iulie.

Pe parcursul a 30 zile, de comun cu angajaţii Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, poliţiştii, carabinierii moldoveni şi salvatorii români au participat la înlăturarea efectelor dezastrului natural, manifestând înalte calităţi profesionale, curaj şi eroism, se arată în comunicatul citat.

Pentru merite deosibite în lichidarea consecinţelor stihiei, ministrul moldovean a înmânat distincţia supremă a MAI „Crucea pentru Merit” unui număr de 26 de salvatori români şi medalia „Pentru vitejie în situaţii excepţionale altor 54 de salvatori.

În semn de “înaltă recunoştinţă faţă de reacţia promptă şi eficientă în situaţii excepţionale”, ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general - locotenent Vladimir Secară, Victor Catan le-a înmânat Diplome de onoare de gradul I., decernate prin Hotărâre de Guvern.

Cu prilejul vizitei la Bucureşti, ministrul Catan a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său, Vasile Blaga, în cadrul căreia au abordat subiecte de conlucrare şi asistenţă bilaterală pe segmentul de afaceri interne şi activitate poliţienească.


19 salvatori din “Balt Flood Combat” au fost decoraţi la Chişinău

Salvatorilor din statele baltice care au participat la înlăturarea consecinţelor inundaţiilor în satele Chircani şi Văleni, din raionul Cahul, şi în satul Ghioltosu, din raionul Cantemir, au fost decoraţi, la 9 septembrie, în cadrul unei ceremonii organizate de Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale.

Ministrul de Interne, Victor Catan, le-a înmânat celor 19 salvatori din echipa Biroului de Cooperare “Balt Flood Combat” medalia „Pentru vitejie în situaţii excepţionale”. La eveniment a participat şi Darius Aukscionis, ataşatul militar al Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova, informează Arena.

Serviciul de presă al MAI relevă că, timp de două săptămâni, echipa Biroului de Cooperare “Balt Flood Combat” din Lituania, Letonia şi Estonia, formată din 19 persoane, 6 unităţi de tehnică şi trei motopompe de mare capacitate, a participat activ la înlăturarea efectelor inundaţiilor din vară, pompând apele din localităţile afectate de inundaţii în sudul republicii.
Foto: mai.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului