joi, 28 octombrie 2010

75 de secţii de votare peste hotare - cu trei mai puţine

Arena.md:

Cetăţenii moldoveni de peste hotare îşi vor putea exercita dreptul de vot la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie la 75 de secţii de votare deschise în cadrul ambasadelor şi consulatelor Republicii Moldova, dar şi la secţiile suplimentare instituite în oraşele din străinătate în care muncesc cei mai mulţi concetăţeni de-ai noştri, relatează Arena.

Natalia Gherman, ministru adjunct al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a precizat la şedinţa Executivului din 28 noiembrie că 35 de secţii de vot vor fi deschise în cadrul ambasadelor şi consulatelor Republicii Moldova, iar altele 40 de secţii vor fi deschise suplimentar în alte locaţii. Numărul şi locaţia tuturor secţiilor de votare care urmează a fi deschise au fost coordonate cu autorităţile şi asociaţiile comunităţilor moldovenilor din ţările respective, a precizat Gherman.


Pentru referendumul constituţional desfăşurat la 5 septembrie 2010, R.Moldova a deschis 78 de secţii de votare peste hotare. Atunci, pentru prima dată, cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate au putut vota nu doar la secţiile deschise în incinta misiunilor diplomatice ale R.Moldova, dar şi la secţii suplimentare, deschise în regiunile în care locuiesc cei mai mulţi moldoveni.

Diana Madan
Arena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului