vineri, 29 octombrie 2010

Ambasadorul Marius Lazurcă: România nu este obiect al campaniei electorale din R. Moldova“Faptul că România se vede obiect al campaniei electorale este ceva inedit, chiar nepotrivit”, a declarat vineri, 29 octombrie, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, în cadrul unei conferinţe de presă cu tema “Invocarea României în campania electorală”, relatează Arena.

Ambasadorul Marius Lazurcă a tras un semnal de alarmă destinat partidelor din R. Moldova, ţinând să puncteze că România s-a pomenit obiect al campaniei electorale.

Ambasadorul a sugerat “abordarea unor teme cu adevărat relevante” pentru Republica Moldova, cum ar fi proiectul de integrare europeană.

“Nici unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu atât mai mult România”, nu trebuie să facă “obiectul unor acuzaţii sau atacuri în timpul campaniei electorale”, a spus ambasadorul.

“De modul în care va decurge această campanie electorală, depinde credibilitatea partidelor. Toate partidele trebuie sa fie credibile, mai cu seamă după campania electorală, când unele vor fi chemate să contribuie la administrarea ţării şi să continuie proiectul de integrare a ţării", a adăugat ambasadorul Marius Lazurcă.

Solicitat să comenteze acuzaţiile Partidului Comuniştilor la adresa României, potrivit carora aceasta ar fi responsabilă de inundaţiile din vară, Marius Lazurcă a răspuns ferm: “Nu se poate reproşa ceva ce nu a avut loc, nu poţi să-i reproşez unui pompier că n-a stins un incendiu care nu s-a produs”.

Alexandru Scurtu
Arena

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului