luni, 4 octombrie 2010

Dorin Chirtoacă: Nu mareşalul Antonescu, dar boierul Antonescu

,,Strada Antonescu despre care se vehiculau informaţii precum că ar fi denumită în cinstea mareşalului Ion Antonescu, de fapt, trebuia denumită în cinstea unui boier pe nume Antonescu, care avea o moşie în acest oraş şi nu are nici o legătură cu comandantul român”, a spus primarul Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei Primăriei din 4 octombrie, relatează Arena.

Primarul susţine că „s-a creat o confuzie”, că nici „nu este posibil ca o stradă să fie denumită în cinstea unui criminal de război”. El a solicitat să-i fie prezentate informaţii suplimentare în şedinţa următoare.


Reamintim că, la 29 septembrie, 15 consilieri din PL, PLDM, AMN şi PDM din Consiliul local Codru au decis să numească, la cererea localnicilor, una dintre străzile orăşelului în cinstea mareşalului român Ion Antonescu. Este vorba de o stradă cu 6 case, inclusiv „vila în care se odihnea Antonescu”, potrivit localnicilor.

Viceprimarul orăşelului Codru, Sergiu Pogorevici, neafiliat politic, declara pentru Arena că, probabil, va fi organizată o şedinţă extraordinară a Consiliului local, la care decizia va fi revăzută.

Potrivit explicaţiilor oferite de reprezentanţi ai Consiliului orăşenesc din Codru, decizia consilierilor nu a intrat în vigoare, deoarece „nu a fost semnată de către preşedintele de şedinţă”.

Comunitatea evreiască din Moldova a anunţat că va contesta în judecată decizia consilierilor din Codru.

Anastasia Rotaru
Arena - www.arenamedia.md

5 comentarii:

 1. Isso acontece muito no Brasil,porque temos muitas pessoas com nomes semelhantes .
  Abraços

  RăspundețiȘtergere
 2. Maresalul Ion Antonescu este inca o personalitate controversata in Romania. Eu nu cunosc asa de multe detalii ca sa spun ca a fost bun sau rau, dar am observat ca mai ales Noua Dreapta si l-a ales drept reper doctrinar.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred că Noua Dreaptă are, totuşi, alt "reper doctrinar". Mai informează-te, să nu-i superi pe băieţi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Intră pe site-ul lor şi informează-te şi mai bine. :)
  Să-mi dai şi mie un link la care să văd că statul îi declară aşa cum îi numeşti tu.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului