duminică, 3 octombrie 2010

Institutul Militar „Alexandru cel Bun” a marcat 18 ani de la fondare

Vezi galerie foto pe www.army.md
şi pe site-ul Institutului Militar „Alexandru cel Bun” 


Cu prilejul împlinirii a 18 ani de la constituire, sâmbătă, 2 octombrie, Institutul Militar „Alexandru cel Bun” şi-a organizat o zi a “uşilor deschise”, la care au fost bineveniţi toţi cei care au dorit să-i treacă pragul, notează Arena.

Potrivit organizatorilor, la eveniment s-au adunat peste 1.000 de vizitatori din toate raioanele republicii, majoritatea fiind părinţi, rude sau prieteni ai viitorilor ofiţeri. Pentru aceştia, studenţii au demonstrat un amplu program de exerciţii, inclusiv elemente de luptă corp la corp, acţiuni de luptă asimetrică, metode de reţinere a infractorilor cu ajutorul câinilor dresaţi.


În perioada anilor 1992-2010, Institutul Militar “Alexandru cel Bun” a pregătit circa 1.300 de ofiţeri la specialităţile infanterie, artilerie, transmisiuni, grăniceri şi carabinieri. La ora actuală, în cadrul instituţiei studiază circa 450 de viitori ofiţeri, iar numărul cadrelor didactice se cifrează la aproximativ 70 de persoane.


Oaspeţii Institutului Militar “Alexandru cel Bun” au vizitat sălile de studii şi de sport, biblioteca, locurile de instrucţie, s-au familiarizat cu tehnica şi echipamentul militar din dotare. La final, toţi doritorii au servit un prânz ostăşesc preparat la bucătăria de campanie.


Printre vizitatori s-a numărat şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu, Comandantul Suprem al Forţelor Armate. „Militarii Armatei Naţionale au contribuit mult la promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare, prin prestaţia lor în cadrul exerciţiilor şi misiunilor internaţionale. Partenerii noştri din cadrul programelor de cooperare militară internaţională s-au convins că ofiţerul Forţelor Armate ale Republicii Moldova poate îndeplini cu succes toate misiunile care i se încredinţează”, a spus în mesajul său Mihai Ghimpu, citat de Serviciul de presă al Preşedintelui.

La rândul său, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, le-a spus studenţilor că “ofiţerul armatei moderne este ofiţerul cu viziune, cu capacitatea de a înţelege efectele şi evoluţiile, dincolo de trupele pe care le comandă”. “Ofiţerul armatei moderne este ofiţerul care trebuie să-şi consolideze capacitatea de a coopera cu civilii, oriunde s-ar afla în misiune, în teritoriul naţional sau în afara frontierelor naţionale”, a menţionat Vitalie Marinuţa, citat de Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Arena – www.arenamedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului