sâmbătă, 16 octombrie 2010

La a 90-a aniversare, Uniunea Scriitorilor a dezvelit un monument în memoria scriitorilor exterminaţi şi deportaţi de către regimul comunist

Foto: Părintele Ioan Ciuntu, preşedintele interimar Mihai Ghimpu
„Uniunea Scriitorilor din Moldova reprezintă casa noastră spirituală, fiind instituţia care a promovat consecvent, chiar şi în condiţii deloc uşoare, revenirea la valorile noastre naţionale”, a declarat Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, preşedintele interimar al Republicii Moldova, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 90-a a Uniunii Scriitorilor, notează Arena.

În cadrul evenimentului, a fost dezvelit un monument în memoria scriitorilor exterminaţi şi deportaţi de către regimul comunist, ideea ridicării acestuia aparţinându-i lui Mihai Ghimpu.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Mihai Cimpoi, a menţionat că monumentul înveşniceşte memoria scriitorilor „care s-au sacrificat în lupta pentru valorile naţionale, pentru afirmarea adevărului în societatea noastră, pentru fiinţa noastră identitară”.

Monumentul a fost sfinţit de un sobor de preoţi din Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei de la Bucureşti. La eveniment au participat numeroşi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, scriitori şi oameni de cultură din Republica Moldova şi România.

„În numele cetăţenilor Republicii Moldova”, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a adresat felicitări şi urări de bine tuturor membrilor Uniunii Scriitorilor. El a exprimat „gratitudine scriitorilor pentru faptul că au încurajat şi îndrumat populaţia” pe calea readucerii „valorilor naţionale acasă”.

„Misiunea n-a fost încheiată pe deplin”, în opinia lui Mihai Ghimpu, şi urmează ca, „prin eforturi comune, să fie realizat visul cetăţenilor de adevăr şi dreptate”.

Continuarea – pe www.arena.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului