vineri, 15 octombrie 2010

Preşedintele interimar: Distincţiile acordate de Ghimpu nu se compară cu cele împărţite de Voronin

Galerie foto pe Arena.md - link

Foto: www.arena.md  Mihai Ghimpu şi Mircea Druc

,,Voi acorda atâtea distincţii, câte voi considera necesar”, a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu, în cadrul ceremoniei de înmânare a distincţiilor de stat unui grup de persoane decorate anterior prin decrete prezidenţiale. Ghimpu a înmânat 65 de ordine şi medalii vineri, 15 octombrie, unor personalităţi care s-au remarcat în anii Mişcării de Eliberare Naţională, renaşterii spiritualităţii româneşti, precum şi unor disidenţi din perioada sovietică, informează Arena. (www.arena.md)

Mihai Ghimpu a menţionat că ,,distincţiile sunt un merit al cetăţenilor şi nu se compară cu distincţiile acordate de ex-preşedintele Vladimir Voronin”.
Preşedintele a mai precizat că aceste distincţii sunt oferite peronalităţilor „care au militat pentru valorile neamului românesc” şi, datorită lor, „avem o ţară independentă”.

Ghimpu a mai spus că decernarea majorităţii distincţiilor i-a fost solicitată de o serie de organizaţii şi instituţii. ,,Îmi aparţine doar iniţiativa de a completa aceste liste cu personalităţi care sunt cu adevarăt eroi”, a subliniat Mihai Ghimpu.

La rândul lor, cei care au primit distincţiile au declarat că sunt onoraţi de aceste ,,aprecieri din partea statului”, dar că niciodată nu au luptat pentru anumite premii sau medalii, ci au adus „un omagiu neamului românesc.

Anastasia Rotaru
Arena

Mihai Ghimpu, Boris Vieru
Foto: www.arena.md
Arhiva: De Ziua Independenţei, Mihai Ghimpu a decorat un grup de cetăţeni cu „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincţie în stat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului