duminică, 7 noiembrie 2010

O stradă din Chişinău ar putea purta numele lui Adrian Păunescu


O stradă din capitala Republicii Moldova ar putea fi numită în onoarea scriitorului Adrian Păunescu. Anunţul a fost făcut de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, informează Arena.

Dorin Chirtoacă a fost duminică, 7 noiembrie, la Bucureşti pentru a-şi lua rămas bun de la scriitorul Adrian Păunescu, pe care l-a cunoscut personal.

Ambasadorul moldovean la Bucureşti, Iurie Reniţă, a dus la mormântul scriitorului o coroană de flori, spunând că este din partea preşedintelui Mihai Ghimpu şi a tuturor basarabenilor. Mihai Ghimpu şi premierul Vlad Filat au expediat anterior mesaje de compasiune familiei lui Adrian Păunescu.

Sursa: ArenaLa 30 august 2010, la Chişinău, Adrian Păunescu a primit "Ordinul Republicii" de la preşedintele Mihai Ghimpu. Cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova i-a fost conferită scriitorului “în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia remarcabilă adusă la dezvoltarea literaturii române, la promovarea valorilor naţionale şi a adevărului istoric şi la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului