luni, 21 martie 2011

Coraportorii APCE în vizită la Chişinău

O delegație a Comisiei de monitorizare a obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre ale Consiliului Europei din cadrul Adunării Parlamentare a forului european (APCE) va efectua, în perioada 21-24 martie, o vizită de documentare în Republica Moldova. Din delegație fac parte coraportorii pentru Republica Moldova Lise Christofersen, deputat din Norvegia, și Piotr Wach, deputat din Polonia, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

Membrii delegației vor avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Marian Lupu, președinte interimar al Republicii Moldova.

Coraportorii APCE se vor întâlni, de asemenea, cu președinții grupurilor parlamentare din cadrul AIE - Mihai Godea (PLDM), Dumitru Diacov (PDM) și Ion Hadârcă (PL) - , precum și cu reprezentanții grupului PCRM.

Coraportorii APCE vor avea un prânz de lucru cu membrii delegației parlamentare moldovene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și o întrevedere cu membrii Grupului de lucru pentru cercetări și analize constituționale.
Membrii delegației APCE vor mai avea întrevederi cu prim-ministrul Vlad Filat, cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, cu secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu.
Programul vizitei prevede, totodată, întâlniri cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și Curții Supreme de Justiție, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și a Corupției, Procuraturii Generale, Centrului pentru Drepturile Omului, Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Coordonator al Audiovizualului, altor instituții de stat.
Lise Christofersen și Piotr Wach vor discuta şi cu reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și ai mass-media.
Potrivit agendei vizitei, membrii delegației APCE se vor deplasa la Comrat, în autonomia găgăuză, unde vor avea o serie de întrevederi cu conducerea locală.
În finalul vizitei, coraportorii APCE vor susține o conferință de presă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului