vineri, 11 martie 2011

Joe Biden la Chișinău (video)

Foto: Igor Rotari, arena.md
Vicepreședintele american Joe Biden, soția sa, dr. Jill Biden, și nepoata lor, Finnegan, au aterizat la câteva minute după ora 11:00 pe Aeroportul Internațional Chișinău. Primul cu care a dat mâna vicepreședintele american la coborârea din avion a fost ambasadorul SUA la Chișinău, Asif Chaudry. Joe Biden a fost întâmpinat de premierul Vlad Filat, împreună cu soția sa, Sanda, și fiica lor, Iustina, vicepremierul, ministrul de Externe, Iurie Leancă, alți oficiali. Delegația americană a fost întâmpinată în Republica Moldova cu pâine și sare, gardă de onoare, fiind intonate imnurile celor două state.
Vizita delegației SUA în capitala Republicii Moldova va dura aproximativ 6 ore.
Vicepreşedintele Joe Biden este demnitarul american cu cel mai înalt rang care vizitează Republica Moldova. Invitaţia de a veni la Chişinău i-a fost făcută de premierul Vlad Filat, cu prilejul vizitei sale la Washington, în ianuarie 2010.Pe principalele artere ale Chișinăului circulația a fost blocată pentru următoarele ore. Vicepreşedintele american se va deplasa prin Chişinău cu un Cadillac blindat, transportat din SUA cu un avion special. La Chişinău, potrivit informaţiilor oficiale, ordinea publică şi securitatea delegaţiei SUA vor fi asigurate de peste 3.000 de colaboratori din MAI şi SPPS, asistaţi de aproximativ 100 de agenţi speciali americani.
La ora 14:00, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, unde de dimineață s-au adunat mii de persoane, vicepreşedintele SUA va rosti un discurs în care va exprima “sprijin pentru poporul şi Guvernul Republicii Moldova” şi va “aprecia progresele democratice care se desfăşoară în Republica Moldova şi aspiraţiile ei la integrarea europeană după 20 de ani de independenţă”.
Pentru orele 15:15, este programată întrevederea lui Joe Biden cu Marian Lupu, președinte al Parlamentului, președinte interimar al Republicii Moldova.
În perioada 7-11 martie, vicepreşedintele SUA efectuează un turneu european cuprinzând vizite la Helsinki (Finlanda), Moscova (Federația Rusă) și Chișinău (Republica Moldova).
Alte știri - pe Arena.md.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului