marți, 22 martie 2011

Marian Lupu şi Vlad Filat au discutat cu Lise Christoffersen și Piotr Wach, coraportori APCE


Coraportorii APCE şi-ar dori să nu mai fie trimişi în Republica Moldova în misiuni de monitorizare

Preşedintele Parlamentului, preşedintele interimar Marian Lupu şi prim-ministrul Vlad Filat au avut marţi, 22 martie, întrevederi cu Lise Christoffersen (Norvegia) și Piotr Wach (Polonia), noii coraportori pentru Republica Moldova ai Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflaţi în vizită de documentare, în perioada 21-24 martie.

În cadrul discuţiilor, Marian Lupu şi Vlad Filat şi-au exprimat speranţa că statul va avansa rapid pe calea reformelor, iar ca urmare, în scurt timp, Consiliul Europei va exclude Republica Moldova de pe lista ţărilor monitorizate, trecând-o la etapa de post-monitorizare.


Marian Lupu a menţionat că „depășirea etapei de monitorizare și trecerea la cea de post-monitorizare în cooperarea cu Consiliul Europei este o precondiție a avansării Republicii Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană, inclusiv a încheierii Acordului de Asociere cu UE”, relatează Serviciul de presă al Parlamentului.

„În pofida crizei constituţionale, suntem capabili să îndeplinim toate angajamentele asumate faţă de partenerii noştri externi”, le-a spus coraportorilor APCE premierul Vlad Filat, citat de Serviciul de presă al Guvernului.

La rândul lor, coraportorii APCE au menţionat „importanţa realizării angajamentelor asumate de către autorităţile Republicii Moldova faţă de Consiliul Europei, exprimându-şi speranţa că aceste acţiuni vor asigura excluderea Republicii Moldova din procesul de monitorizare, iar misiunea pe care o efectuează în prezenta vizită va fi ultima”.

Eleonora Lisnic
ARENA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului