marți, 8 martie 2011

Şi doamna Jill Biden soseşte la Chişinău

Vicepreşedintele american Joseph Biden este aşteptat vineri, 11 martie, orele 11:15, pe Aeroportul Internaţional Chişinău împreună cu soţia sa, dr. Jill Tracy Biden, care-l urmează în actualul turneu în Finlanda, Rusia şi Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA, precizările referitoare la itinerarul şi întrevederile pe care le va avea doamna Jill Biden vor fi făcute în zilele următoare.


Deocamdată, se cunoaşte că dna Biden va fi alături de soţul ei în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, unde vicepreşedintele SUA va rosti un discurs în care va exprima “sprijin pentru poporul şi Guvernul Republicii Moldova” şi va “aprecia progresele democratice care se desfăşoară în Republica Moldova şi aspiraţiile ei la integrarea europeană după 20 de ani de independenţă”.
Discursul este programat să înceapă la ora 14:00.


Conform protocolului diplomatic, Jill Biden ar urma să aibă un program comun cu Sanda Filat, soţia premierului, şi Victoria Lupu, soţia preşedintelui interimar.
Vicepreşedintele Joe Biden este demnitarul american cu cel mai înalt rang care vizitează Republica Moldova. Invitaţia de a veni la Chişinău i-a fost făcută de premierul Vlad Filat, cu prilejul vizitei sale la Washington, în ianuarie 2010.


La Chişinău, potrivit informaţiilor oficiale, ordinea publică şi securitatea delegaţiei SUA vor fi asigurate de peste 3.000 de colaboratori din MAI şi SPPS, asistaţi de aproximativ 100 de agenţi speciali americani.


Vicepreşedintele SUA se află la Helsinki din 7 martie, iar miercuri, 9 martie, se va deplasa la Moscova. “Vizita cuprinde o ţară NATO - Finlanda, o ţară cu declarate aspiraţii europene – Republica Moldova, precum şi o a treia - Rusia, cu care Statele Unite sunt în proces de extindere a relaţiilor”, a rezumat Radio Europa Liberă.

http://www.arena.md/index.php?go=news&autor=Eleonora%20Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului