marți, 24 mai 2011

China donează tehnică în valoare de 7 milioane de lei Armatei moldovene


Cadoul Chinei: tehnică pentru Armata Republicii Moldova


Republica Populară Chineză va dona Ministerului Apărării al Republicii Moldova un lot de echipament tehnic şi de calcul în valoare de circa 7 milioane de lei moldovenești. (1 euro = 16,5 lei)

Lotul de echipament promis Armatei Naţionale include unităţi de transport, grupuri sanitare şi spălătorii de campanie, staţii de purificare a apei, refrigeratoare, generatoare de energie, maşini de spălat şi uscat automate, echipamente pentru conferinţe video, aparataj de calcul, etc.

Ceremonia transmiterii lotului va avea loc vineri, 27 mai, la sediul Ministerului Apărării. Actul de predare - primire a lotului de asistenţă tehnică va fi semnat de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi ambasadorul Chinei la Chișinău, domnul Fang Li.

”În condițiile în care bugetul Armatei este unul auster, ne bucură orice sprijin de acest fel din partea partenerilor noștri, mai ales că grație acestui lot vor putea fi înlocuite echipamentele depășite moral și fizic, de producție sovietică”, a declarat pentru Arena șeful Serviciului de presă al Ministerului Apărării, locotenent-colonelul Alexandru Josan.

Eleonora Lisnic
Arena.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului