duminică, 22 mai 2011

Fostul director al FMI - atracţie turistică a New York-ului. Nicolas Sarkozy jubilează

"La dreapta dumneavoastră - clădirea în care este consemnat la domiciliu francezul acuzat de tentativă de viol", afirmă la microfon un ghid turistic la bordul unui autocar supraetajat care traversează Broadway. 
Un alt autocar plin cu turişti trece imediat după primul, iar turiştii asiatici fac gesturi cu mâna în direcţia clădirii despre care află că îl găzduieşte pe Dominique Strauss-Kahn.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a devenit fără voia lui, sâmbătă, noua atracţie turistică a oraşului New York, după prima noapte petrecută în arest la domiciliu într-o clădire istorică, situată în apropiere de Ground Zero. (Ştire AFP/Mediafax)


Unul din trei francezi consideră că ex-directorul FMI a fost victima unui "complot"


Dominique Strauss-Kahn a fost înlăturat. Lui Sarkozy i-au crescut şansele de a fi reales.

Ieşirea din cursă a lui Dominique Strauss-Kahn (DSK), unul dintre cei mai puternici candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2012, a făcut ca şansele de a fi reales ale preşedintelui Nicolas Sarkozy să crească.Conform sondejelor de opinie realizate în ultimele luni, se aştepta eliminarea lui Sarkozy din primul tur. Odată cu reţinerea preşedintelui FMI, Dominique Strauss-Kahn, presedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a revenit în cursa pentru preşedinţie. Şansele lui Sarkozy de a fi reales, în ciuda faptului că toate sondajele îl indicau drept perdant din primul tur, au crescut.

Conform ultimului sondaj de opinie, realizat ieri şi primul după scandalul DSK, cu 22% din intenţiile de vot, Sarkozy ar intra în turul al doilea.

Cercetarea efectuată după scandalul care a zdruncinat scena politică franceză arată că unul din trei francezi consideră că preşedintelui FMI i s-a înscenat un "complot".

De asemenea, sondajul efectuat de CSA pentru postul Tv BFM şi cotidianul "20 Minutes", indică faptul că Sarkozy va participa şi la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2012.

Sondajele din ultimele şase luni indicau faptul că Sarkozy nu-l va putea depăşi pe extremistul de dreapta, Marine Le Pen şi nu va accede în turul doi.

Rador.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului