luni, 9 mai 2011

Georgia respinge felicitările lui Dmitri Medvedev de 9 mai


Ministrul georgian de Externe, Grigol Vaşadze, a numit „clovnerie” felicitările preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, adresate poporului georgian cu prilejul „celei de-a 66-a aniversări de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, relatează serviciul în limba rusă al trustului britanic de presă BBC.

Grigol Vaşadze, ministrul de Externe al Georgiei, despre mesajul de felicitare al lui Dmitri Medvedev:

„Eu nu cred că felicitările preşedintelui rus au fost acceptate de poporul georgian sau de vreun georgian oarecare. Clovneria n-are limite, poţi fi clovn în ce formă îţi face plăcere.”

„În primul rând, noi nu avem relaţii diplomatice. În al doilea rând, din păcate, nepoţii acelor oameni care au luptat cu fascismul în 1941-1945, au preluat metodele lor (ale fasciştilor), astfel încât 400 de mii de cetăţeni georgieni au fost expulzaţi în rezultatul epurărilor etnice.”


Ministrul georgian a felicitat poporul rus, de rând cu alte popoare, cu prilejul Zilei Victoriei, adăugând că atunci când Rusia va fi „o ţară democratică şi normală”, poporul georgian şi cel rus „încă o dată vor sărbători împreună victoria asupra fascismului”.


Subiectul pe Arena.md: Ministrul de Externe al Georgiei despre Dmitri Medvedev: „Clovneria n-are margini” 
Ştire preluată de www.tv7.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului