duminică, 22 mai 2011

Oleg nu bănuia cu cine se pune. Nici Adam nu ştia ce-l aşteaptă (foto, video)

http://www.pravda.com.ua/photo-video/2011/05/18/6212832/
Prim-vicepreşedintele Radei Supreme a Ucrainei, comunistul Adam Martîniuk, l-a înhăţat de gât pe deputatul Oleg Leaşko, jurnalist de profesie, şi l-a răsturnat la podea, în şedinţa de joi, 18 mai, a forului. Acum, Martîniuk este ameninţat că va fi declarat "homofobul nr.1 al Ucrainei" - vezi sursa

Presa din afara Ucrainei şi unele organizaţii nonguvernamentale îl critică dur pe reprezentantul guvernării Adam Martîniuk. 
La rândul lor, simpatizanţii puterii de la Kiev nu stau cu mâinile în sân şi răspândesc pe Internet un filmuleţ în care Oleg Leaşko este interogat, în anul 1993: „Ляшко признается на допросе в гомосексуализме”.De fapt, ambii aleşi ai poporului ucrainean au avut un comportament inadecvat în şedinţa Radei din 18 mai - părerea internauţilor ucraineni cu capul pe umeri.

Versiunea unor deputaţi din primul rând despre incident:
Oleg Leaşko l-a provocat, l-a tras de mânecă şi l-a insultat pe Adam Martîniuk printr-un "cuvânt necenzurat", după ce acesta a refuzat să-i ofere cuvântul pe marginea unui proiect de lege.

În replică, Martîniuk, despre care colegii săi spun că este un „om liniştit şi chiar flegmatic”, s-a ridicat de pe scaun, l-a înhăţat de gât pe mai tânărul deputat şi l-a răsturnat peste uşiţa laterală a prezidiului.

Ulterior, Oleg Leaşko s-a plâns presei că s-a lovit cu capul de podea şi că are palpitaţii.

Vicepreşedintele Adam Martîniuk şi-a exprimat regretul că a reacţionat atât de violent la înjurătura lui Oleg, dar a spus că „acesta depăşeşte orice limite" şi că "nu le poate povesti pe toate”.

Un deputat din primul rând a declarat presei că Leaşko l-a învinuit pe Martîniuk de „strangularea drepturilor opoziţiei” şi de faptul „că interpretează cum îi place regulamentul Radei”.

Iată ce imagini prezintă publicului "Українська правда"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului