duminică, 22 mai 2011

Proteste antiglobalizare în Franţa şi anti-Saakaşvili în Georgia

Franţa: Mii de manifestanţi antiglobalizare pe străzile din Havre

Câteva mii de manifestanţi antiglobalizare denunţând summitul G8 prevăzut pentru perioada 26-27 mai la Deauville /nordul Franţei/ au defilat sâmbătă, 21 mai, pe străzile din oraşul Havre, pe coasta normandă, informează AFP, citată de Agerpres. (Ştirea)

Georgia: 6.000 de manifestanţi au cerut plecarea preşedintelui Saakaşvili

Aproximativ 6.000 de simpatizanţi ai opoziţiei din Georgia au manifestat sâmbătă, 21 mai, la Tbilisi, pentru a cere demisia preşedintelui Mihail Saakaşvili pe care îl acuză de autoritarism, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Răspunzând la apelul mişcării de opoziţie Adunarea Naţională, manifestanţii au defilat pe străzile capitalei, strigând sloganuri prin care cereau plecarea preşedintelui, după care s-au adunat în Piaţa Libertăţii din centrul oraşului.
Nino Burdjanadze, fosta preşedintă a parlamentului şi unul din liderii “revoluţiei rozelor”, care l-a adus la putere în 2003 pe actualul preşedinte Mihail Saakaşvili, a declarat: “Luptăm pentru democraţie şi împotriva neobolşevismului”.
Preşedintele Mihail Saakaşvili şi-a pierdut reputaţia în ultimii ani, opoziţia acuzându-l de derivă autoritară. Saakaşvili este făcut responsabil şi de implicarea Georgiei în confruntarea militară cu Rusia din august 2008, în urma căreia cele două teritorii separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud au fost recunoscute de Mosscova.
În 2009, opoziţia georgiană a organizat ample manifestaţii de protest în încercarea de a-l determina pe Mihail Saakaşvili să părăsească puterea. (Ştirea)


Lavrov se va întâlni luni, la Moscova, cu reprezentanţi ai insurecţiei libiene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului