duminică, 17 iulie 2011

Nikola Tesla - vrăjitorul energiei gratuite (video, traducere în română)Nikola Tesla (10 iulie 1856 – 7 ianuarie 1943) - inventator, fizician, inginer mecanic şi inginer electrician american de origine istro-română.


Update! 3 august 2011: 


Potrivit unor autori, după moartea lui Tesla, în ianuarie 1943, invenţiile sale au fost secretizate sub autoritatea guvernului SUA, trezind interesul vârfurilor armatei americane încă de prin anul 1945.


Inventatorul s-a născut pe ţărmul Mării Adriatice, în satul Similian, comuna Gospici, provincia germană Lica (actuala Croaţie), într-o localitate populată de istro-români.

Tatăl său a fost preotul ortodox Milutin Tesla
, numele acestuia provenind de la unealta dulgheritului, meserie de bază în familia istro-română. Mama sa se numea Gica Tesla (Mandici) şi era de o inteligenţă sclipitoare, deşi nu avea niciun fel de studii, scrie Descopera.ro. Aceeaşi sursă notează că în jurul naţionalităţii lui Tesla planează o controversă puternică - colonelul Corso îl considera sârb, Jan van Helsing îl crede croat -,  însă "chiar dacă nu s-a născut în spaţiul carpato-danubianio-pontic, Tesla avea totuşi sânge românesc, moştenit din genele părinţilor săi istro-români, membri ai comunităţilor româneşti din Croaţia".
 

Henri Coandă despre Nikola Tesla:

“Toate invenţiile i s-au derulat mental, le-a previzualizat. De asemenea, toate au fost perfecţionate, au fost corectate într-o proiecţie mentală atât de reală, încât niciodată un aparat imaginat de el nu a dat greş. Totul a funcţionat perfect, fără corecţii ulterioare, totul a fost construit fără experimente preliminare. Nikola Tesla şi-a dezvoltat o capacitate neobişnuită de proiecţie astrală în alte dimensiuni, în care şi-a găsit numeroşi prieteni. Aşa cum a comunicat cu fiinţele din eteric, Tesla a făcut cunostinţă cu tehnica în eteric, tehnică pe care a văzut-o descompusă, în detalii, în funcţiune.”

Nikola (
sau Nicolae) a demonstrat încă din primii ani ai copilariei capacităţi mentale excepţionale şi percepţii extrasenzoriale. Tesla ar fi avut şi un frate mai mare "înzestrat cu aptitudini paranormale", care a murit prematur.

Un alt amănunt interesant semnalat de site-ul
Descopera.ro ar fi că, încă de mic, Tesla a suferit din cauza unei afecţiuni care consta în apariţia unor imagini însoţite de puternice străfulgerări luminoase. Era o reacţie pe care medicii nu ar fi reuşit să o explice şi care apărea atunci când băiatului îi era adresat un anumit cuvânt sau când ochii lui întâlneau o anumită imagine. De asemenea, imprevizibilele strafulgerări luminoase se manifestau şi atunci când Nikola se afla în situaţii periculoase, stresante sau când era foarte vesel.

Uneori, devenea capabil să vadă tot aerul din jurul său umplut cu “limbi de flăcări vii”, manifestări subtile ale omniprezenţei energiei eterice
.

Avea sub 30 de ani când a emigrat în SUA, la insistenţele lui Charles Bechelore, un asistent al lui Thomas Edison. A fost primit cu răceală de Edison, dar totuşi angajat ca inginer electronist în atelierele companiei acestuia. La scurt timp, Tesla s-a revoltat faţă de modul în care Edison conducea afacerile şi cercetarea ştiinţifică, a demisionat şi a început să lucreze pe cont propriu.

Nicola Tesla a fost un deschizător de drumuri în domenii tehnice vaste, precum cel al electricităţii, radioului, curenţilor de înaltă frecvenţă, sistemului de curent alternativ, câmpului magnetic rotativ, structurii atomului şi nucleului acestuia, motoarelor şi diferitelor tehnologii fără de care lumea modernă ar fi de neînchipuit.


Tot ceea ce astăzi numim tehnologie avansată se bazează pe invenţiile lui Nikola Tesla, unele dintre acestea datând de peste un secol,
subliniază Descopera.ro, care îi consacră savantului articolul intitulat "Genialul Tesla, inventatorul mileniului II".

Eleonora Lisnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului