luni, 29 august 2011

Culorile Tricolorului, dispuse greşit. "Roşu, galben şi albastru, cine bate la fereastră?" nu este articol din Constituţie

De ziua Independenţei, la 27 august 2011, Chişinăul a fost împânzit cu panouri pe care culorile Tricolorului sunt dispuse într-o ordine greşită: roşu-galben-albastru, în loc de albastru-galben-roşu.


“În articolul 12 din Constituţia Republicii Moldova scrie negru pe alb că ordinea culorilor de pe drapelul de stat este albastru, galben şi roşu. Pe panouri, însă, ordinea a fost inversată”, relatează Publika TV.  Responsabilă de amplasarea panourilor a fost Primăria Chişinău, adaugă postul de televiziune. 

Astăzi, Primăria Chişinău a început să demonteze panourile. Dorin Chirtoacă susţine că modelul a venit de la Ministerul Culturii, iar autorităţile locale doar au multiplicat aceste panouri, informează Publika TV.


Ordinea culorilor stabilită în articolul 12 din Constituţie nu este respectată nici cu prilejul învestirilor în funcţie şi această situaţie durează de 20 de ani în Republica Moldova.

Ca exemplu, iată poze de la învestiturile başcanului Mihail Formuzal şi primarului Dorin Chirtoacă:
Mihail Formuzal, felicitat de Vlad Filat
Dorin Chirtoacă

Şi Cristian Piedone a purtat greşit panglica la învestirea sa în funcţia de primar al sectorului 4 Bucureşti:

Cum trebuie purtată panglica în culorile Tricolorului ne demonstrează această poză cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu:   

Iar "Roşu, galben şi albastru, cine bate la fereastră? La fereastră bate..." este dintr-un joc vechi-străvechi românesc. 

Pe aceeaşi temă:

Un mare deserviciu făcut demnitarilor: au avut panglica tricoloră prinsă greşit la piept de Ziua Independenţei

Un comentariu:

  1. Asta inca odata ne dovedeste ca e principal postul pe care il detine ,dar nu legea,demnitatea si cinstea fata de popor si neam!!!

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului