luni, 15 august 2011

”Grupuri multidisciplinare” vor preveni manifestările antisociale (Reforma în MAI)

Foto: mai.md
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) explică luni, 15 august, într-un comunicat de presă, cum intenționează să-și consolideze parteneriatul cu societatea civilă și administrațiile publice locale, în contextul reformei pe care și-a propus-o.

În primul rând, MAI anunță că urmează a fi create ”grupuri multidisciplinare pe lângă autorităţile administraţiei publice locale”, misiunea cărora va consta în ”prevenirea manifestărilor antisociale”.


În paralel, este avută în vedere actualizarea legislaţiei cu privire la activitatea consiliilor locale de voluntariat în domeniul afacerilor interne, precum și introducerea unor modificări în activitatea poliţiei locale şi a carabinierilor, în scopul ralierii acestora la principiile activităţii poliţieneşti comunitare.

MAI precizează că anterior a elaborat şi a pus în aplicare ”Planul de eficientizare a comunicării poliţiei cu societatea civilă”, fiind organizate, între altele, şedinţe comune cu autorităţile administraţiilor publice locale şi reprezentanți ai ONG-urilor, în scopul identificării problemelor existente şi soluţiilor de depăşire a lor.

Referitor la concepţia de reformare a sa, MAI mai informează că, după ce Parlamentul va adopta legile cu privire la activitatea Poliţiei, cu privire la Statutul poliţistului, cu privire la Serviciul Carabinieri și va opera modificări în Legea cu privire la Statutul ofiţerului de urmărire penală, se va proceda la elaborarea noilor regulamente de activitate ale Departamentului Poliţie, Departamentului Trupelor de Carabinieri şi Departamentului Urmărire Penală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului