vineri, 26 august 2011

Mesajul paradei militare din 27 august 2011În Republica Moldova, ultima paradă militară a fost organizată în 2001, cu prilejul celei de-a zecea aniversări de la proclamarea Independenţei, pe când statul era condus de preşedintele comunist Vladimir Voronin.

Cetăţenii Republicii Moldova meritau, la 27 august 2011, o paradă militară cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova faţă de URSS.

La Chişinău, parada nu înseamnă etalarea armamentului şi forţei militare. Este un eveniment ce face apel la demnitate, încredere în potenţialul neamului şi credinţă în ziua de mâine.

Într-o lume de haos şi incertitudine, oamenii au nevoie să vadă o forţă disciplinată şi bine organizată.
Merită să-i vadă pe fiii neamului defilând prin Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului cu noul pas (european, american, NATO) şi în noi uniforme.


Dintre toate structurile statului Republica Moldova, cetăţenii creditează cu cea mai mare încredere Armata Naţională.
Contribuabilii merită să ştie că reformele în Armată au loc cu adevărat.   

La parada din 27 august 2011 vor defila 12 formaţii de militari reprezentând toate componentele Forţelor Armate. Parada va fi deschisă de formaţiunile pedestre ale Forţelor Armate, apoi vor urma coloanele tehnicii militare moderne de luptă (65 de unităţi).

Ministerul Apărării va fi reprezentat de 1.018 persoane, inclusiv 91 de participanţi la conflictul armat de pe Nistru din anul 1992. Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat de 389 de persoane, iar Serviciul Grăniceri a delegat 121 de persoane.

Pregătirea şi desfăşurarea paradei vor costa aproximativ 9 milioane de lei, potrivit informaţiilor oferite presei.
Parada va începe la ora 10:00 şi va dura până la 11:00, potrivit programului manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Independenţei
 
Poze (army.md) de la antrenamentul final pentru parada militară, desfăşurat la 24 august: Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului