miercuri, 3 august 2011

Ministrul Alexei Roibu: “Dorim schimbarea atitudinii Poliţiei faţă de cetăţeni”. MAI și Serviciul Vamal l-au impresionat pe ambasadorul Azerbaidjanului


Ministrul Alexei Roibu: În doar 6 luni, împotriva unor polițiști au fost pornite 54 de cauze penale pentru exces de putere.
 
A avut o mulțime de întrevederi și vizite de când și-a înmânat scrisorile de acreditare și, spre bucuria interlocutorilor, aproape de fiecare dată se declară impresionat de mai toate câte le vede sau le aude la Chișinău.  
”Ambasadorul Aliyev a rămas impresionat de proiectul Legii cu privire la poliţie şi statutul poliţistului”, relatează Serviciul de presă al MAI de la întrevederea de miercuri, 3 august, a ministrului de Interne, Alexei Roibu, cu ambasadorul  Azerbaidjanului la Chişinău, dr. Namig Hasan oglu Aliyev, la sediul ministerului.


Acum două săptămâni, ambasadorul Namig Hasan oglu Aliyev a vizitat Muzeul Serviciului Vamal.
Serviciului de presă al instituției relata că diplomatul ”a rămas impresionat de colecţia de peste 400 de uniforme vamale şi militare de epocă şi chipiuri din peste 60 de ţări, una din cele mai bogate şi diverse în spaţiul european”.


Ambasadorul Azerbaidjanului, acreditat la sfârșitul lunii iunie, a efectuat astăzi o ”vizită de curtoazie” la MAI, iar ministrul Alexei Roibu i-a vorbit despre reformele în derulare, strategiile instituţiei, cadrul legislativ în domeniu.
 
Alexei Roibu i-a mărturisit ambasadorului că una dintre priorităţile actualei conduceri a MAI este ”schimbarea atitudinii Poliţiei faţă de cetăţeni”.
 
Zilele trecute, ministrul Alexei Roibu îi atenționa pe colaboratorii MAI că, în doar 6 luni, împotriva unor polițiști au fost pornite 54 de cauze penale pentru exces de putere (cu 12 mai multe decât în prima jumătate a anului 2010): 19 - pentru aplicarea violenţei, iar 13 – pentru tortură.
 
”Asemenea gen de manifestări trebuie excluse din activitatea angajaţilor MAI”,  sublinia ministrul.
 

Eleonora Lisnic  

Arena.md 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului