luni, 8 august 2011

Moneda-spion: Micro reportofonul profesional fabricat în Rusia şi vândut în RomâniaRealizări tehnice uimitoare, de mare precizie şi eficienţă, dar foarte mici ca dimensiune, destinate iniţial spionajului, au ajuns acum să fie accesibile publicului larg. Pentru ştiinţă şi tehnică, sunt invenţii deja depăşite. Iar spionajul deţine dispozitive mai performante.

Cameră video ascunsă în ochelari de soare, camuflată în ambalaj de gumă de mestecat, în nasturi, în pix, în ceas de mână, în ceas de birou sau montată în bijuterii - toate acestea se vând liber.
Un magazin de comenzi online din Internetul românesc are în vânzare Micro reportofonul profesional „Moneda”, despre care afirmă că „este unic în lume”. Acest reportofon are dimensiunile unui dop de “Coca-Cola” şi este fabricat în Rusia, fiind “proiectat special pentru înregistrările audio profesionale”.


Poate înregistra în regim continuu până la 3 zile, de la o singură baterie. Are microfonul extrem de sensibil şi poate capta sunetele de până la 9 metri distanţă sau chiar mai mult, dacă e vorba de spaţii închise.

Reportofonul mai are o funcţie importantă: poate fi programată data şi ora pentru pornirea automată a înregistrării, dar şi a opririi acesteia. Mai mult, poate fi setat să înregistreze zilnic numai între anumite ore.

Iată prezentarea dispozitivului “Moneda”, cu un exemplu de înregistrare audio:  Cum ne putem proteja?

Există şi antidotul. Două dintre dispozitivele cu ajutorul cărora se pot detecta scurgerile de informaţii se numesc “Spy Detect 1210 - detector semnal” şi “GSM Box - Spy Phone Detect”
Eleonora Lisnic 
Arena.md 

Articole înrudite: http://eleonora-lisnic.blogspot.com/search/label/interceptari 
http://eleonora-lisnic.blogspot.com/search/label/spionaj

Un comentariu:

  1. Dacă mai aveți și alte articole pe tema asta e posibil să m_i le indicați ?

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului