vineri, 19 august 2011

„Codrii 2011”: Salutul NATO de Ziua Independenţei Republicii Moldova

Republica Moldova îşi va sărbători cei 20 de ani de la proclamarea Independenţei faţă de URSS cu paradă militară, dar şi cu alte “efecte speciale” – aplicaţii sub egida NATO.

În intervalul 27 august - 2 septembrie, pe teritoriul Republicii Moldova se va desfăşura exerciţiul internaţional “Codrii 2011”, la care vor participa 22 de echipe din statele membre ale Parteneriatului Euro-Atlantic (EAPC), inclusiv din Republica Moldova.


În total, peste 1.000 de participanţi, 40 de observatori şi ofiţeri de stat major din 9 ţări vor fi implicaţi în exerciţiul gestionat de Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre ( EADRCC), în cadrul Programului NATO “Parteneriat pentru Pace”.


“Exerciţiul internaţional "Codrii 2011" va permite ţărilor partenere ale NATO evaluarea mecanismelor de reacţionare în caz de dezastre şi a capacităţilor de cooperare în cazul situaţiilor de urgenţă”, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe pagina sa web.

Conform scenariului aplicaţiilor, echipele participante urmează să intervină la lichidarea consecinţelor unui cutremur care a afectat localităţile din vecinătatea municipiului Chişinău, provocând numeroase victime, distrugând infrastructura şi determinând scurgeri de substanţe chimice şi radioactive.


Centrul de presă al exerciţiului “Codrii 2011” va activa în tabăra de câmp din localitatea Costeşti, raionul Ialoveni, şi va fi gestionat de către autorităţile moldovene. Formularul de acreditare pentru jurnalişti a fost publicat la linkul  http://dse.md/codrii2011, dar reprezentanţii mass-media sunt preveniţi să-şi găsească prin efort propriu locuri de cazare.

Au compromis o probă din cadrul exerciţiului „Codrii 2011”!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului