joi, 24 noiembrie 2011

Marian Lupu, supărat pe Iurie Leancă din vina jurnaliştilor. Eroarea din presă despre prelungirea Tratatului de bază moldo-rus

O declaraţie comună în care au salutat prelungirea, în mod automat, a Tratatului de bază moldo-rus pentru următorii 10 ani – iată ce au semnat miniştrii de Externe Iurie Leancă şi Serghei Lavrov la 22 noiembrie, la Chişinău.

Serviciul de presă al Ministerului moldovean al Afacerilor Externe informa despre ce document este vorba într-un comunicat difuzat la puţin timp după consumarea evenimentului.
În plus, textul integral al declaraţiei celor doi miniştri de Externe a fost publicat pe site-ul MAEIE.

Cu toate acestea, mai multe medii de informare au relatat în mod eronat că Iurie Leancă şi Serghei Lavrov ar fi dispus prin semnăturile lor însăşi prelungirea tratatului.

Informaţia falsă din mass-media l-a pus pe jar pe preşedintele interimar Marian Lupu, determinându-l să reacţioneze cu indignare. 
El a comentat în presă că s-ar fi produs “o greşeală tehnică” şi a subliniat că extinderea valabilităţii tratatului de bază nu este de competenţa ministerelor sau miniştrilor de Externe.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a precizat că, în lipsa obiecţiilor Părţilor, acţiunea tratatului (semnat acum 10 ani de ex-preşedinţii Voronin şi Putin) a fost extinsă în mod automat în data de 19 noiembrie 2011.

Totodată, Marian Lupu a salutat prelungirea tratatului, menţionând că “este un document important, care formează platforma politică pentru colaborarea” bilaterală moldo-rusă pe multiple planuri.

Eleonora Lisnic
Publicat de Elldor.Info

Un comentariu:

  1. Ca a fost comisa o greseala s-a inteles de la inceput. Insa daca jurnalistii au comis-o si daca a fost aceasta intentionata sau nu urmeaza sa vedem. In orice greseala este cate-un pic de adevar. Care au fost intentiile de moment? pt ca jurnalistii nu sunt intr-atat de prosti...

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului