marți, 13 decembrie 2011

Liderul partidului „Ucraina Mare” despre România şi viitorul Transnistriei

„Elita politică de la Kiev ar trebui să-şi propună ca obiectiv alipirea Transnistriei la Ucraina”, a declarat într-o conferinţă de presă liderul partidului „Ucraina Mare”, Igor Berkut.
Cu o zi în urmă, deputatul Anatoli Kinah, din Partidul Regiunilor, condus de preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, declara că „poziţia Ucrainei rămâne neschimbată: Transnistria trebuie să fie parte a Republicii Moldova”.

„Transnistria refuză categoric să facă parte din România. Majoritatea locuitorilor de acolo sunt ruşi şi ucraineni. Ei înţeleg că în România „democratică” vor fi oameni de categoria a doua”, a declarat Igor Berkut, citat de „Novîi Reghion”.

„Transnistria poate deveni o enclavă rusească de genul Kaliningradului sau – şi pe aceasta aş miza în jocul politic – poate adera la Ucraina şi deveni o regiune a acesteia”, şi-a dezvoltat ideea politicianul de la Kiev.

„Dacă am juca o asemenea partidă politică, ar fi corect, o bună provocare. Deşi orice încercări ale Ucrainei de a merge pe această cale vor avea ca rezultat faptul că toţi vecinii noştri vestici ne vor învinui de acţiuni nedemocratice. Chiar dacă ei sunt de 100 de ori mai răi, mai cinici şi mai aroganţi”, a mai apreciat Igor Berkut.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului