sâmbătă, 3 decembrie 2011

Trupele speciale anihilează ambuscada paramilitarilor şi eliberează ostaticii - aplicaţii SIS-MAI-MA

Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) a organizat exerciţiul antiterorist operativ-tactic “Forţele Speciale – 2011”, pe teritoriul raionului Străşeni, la 29 noiembrie.

În premieră, în cadrul exerciţiului au fost antrenate concomitent trupe speciale ale SIS şi ministerelor de Interne şi Apărării, potrivit comunicatelor de presă difuzate la 1 decembrie de SIS, MAI şi MA.

Exerciţiul – la care au participat “Alfa”, SPPS şi “Fulger”-ele de la Interne şi Apărare -  a avut ca scop prioritar verificarea capacităţilor de dirijare dintr-un centru unic a forţelor şi resurselor antrenate în desfăşurarea operaţiunilor antiteroriste, unul dintre obiectivele de bază ale politicii naţionale antiteroriste.

Scenariul exerciţiului s-a bazat pe organizarea unei ambuscade de către o grupare paramilitară extremistă şi anihilarea acesteia de către trupele speciale.
Conform legendei, în timpul deplasării pe un traseu internaţional, cortegiul unei delegaţii oficiale a fost atacat de o grupare extremistă. Pentru a obţine o răscumpărare, dar şi eliberarea din detenţie a unor membri ai grupării, extremiştii au recurs la atac şi luare de ostatici.

Subiectul pe larg, cu video şi foto:

Exerciţiu SIS: trupele speciale versus paramilitarii (foto, video)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului