duminică, 15 ianuarie 2012

Soluţia AIE: Referendum pentru modificarea Constituţiei (textul Declaraţiei)

Liderii alianţei de la guvernare au decis să iniţieze un referendum pentru modificarea Constituţiei, în cadrul căruia cetăţenii vor avea posibilitatea să se pronunţe ei înşişi asupra modalităţii de depăşire a crizei constituţionale.
Acest referendum ar urma să aibă loc nu mai târziu de luna aprilie. Cetăţenilor le va fi propus să se pronunţe asupra unei noi modalităţi de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Preşedintele Republicii Moldova va fi ales în decurs de o lună din momentul validării rezultatelor referendumului, au dat asigurări liderii AIE.

Soluţia AIE a fost anunţată în cadrul unui briefing susţinut de Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.
“Cetăţenii vor avea posibilitatea să corecteze deficienţele constituţionale care provoacă interminabile crize politice în Republica Moldova, prin democratizarea şi simplificarea mecanismului de alegere a Preşedintelui republicii de către Parlament şi transformarea sistemului de guvernare în unul autentic parlamentar”, se arată într-o declaraţie semnată de liderii celor trei partide aflate la guvernare (PLDM, PDM şi PL).
Vlad Filat a declarat că de mâine, 16 ianuarie, experţi în drept constituţional vor proceda la pregătirea proiectelor de articole ce urmează a fi amendate prin referendum.

Ştirea completă: Soluţia AIE: Referendum pentru modificarea Constituţiei (textul Declaraţiei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului