miercuri, 11 iulie 2012

Coincidenţă foarte interesantă! 29 iulie 2012 în România: Referendum şi Ziua Imnului „Deşteaptă-te, române!”

realitatea.net
O coincidenţă interesantă: la 29 iulie, duminică, în ziua în care va avea loc referendumul la care cetăţenii vor decide dacă mai doresc ca Traian Băsescu să le fie preşedinte, este şi Ziua Imnului Naţional al României “Deşteaptă-te, române!”.

Interzis de regimurile politice timp de aproape o jumătate de secol, “Deşteaptă-te, române!” a devenit în ianuarie 1990 Imnul României.

Poezia care stă la baza imnului a fost scrisă în 1848 de Andrei Mureşanu şi avea titlul iniţial “Un răsunet”. Conţinutul patriotic şi naţional al poeziei a fost de natură să însufleţească numeroasele adunări ale militanţilor paşoptişti pentru drepturi naţionale, mai ales din Ardeal.

În 2009, la Chişinău, pentru a-i împiedica pe democraţi să ajungă la guvernare, comuniştii au fixat alegerile parlamentare anticipate pentru 29 iulie.

Data aleasă a indignat opinia publică: era o zi de miercuri, lucrătoare, iar în Republica Moldova, şi până atunci, şi de atunci încoace, alegerile s-au desfăşurat doar în zile de duminică.

Dar tot răul poate fi preschimbat în bine. 29 iulie 2009 a fost o zi fericită pentru forţele democratice şi românii din Republica Moldova: comuniştii, aflaţi timp de 8 ani la guvernare, au pierdut puterea în stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului