duminică, 1 iulie 2012

Zmeura


Zmeura conţine mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate în forme uşor asimilabile, vitaminele A, B1, B2, D şi P, dar mai ales vitamina C.


La fel ca în cazul majorităţii fructelor, doza minimă pentru a obţine beneficii de pe urma zmeurei este de 150 de grame pe zi.

Cura cu zmeură: Se consumă, înainte de fiecare masă, 150-300 g de fructe pe stomacul gol, vreme de 12 zile la rând. Nu se mănâncă apoi nimic minimum o oră. Dacă este mâncată cu zahăr, nu mai are efect binefăcător în cazul diabetului şi al ulcerului.

Siropul de zmeură se prepară în felul următor: Fructele se spală foarte bine, se zdrobesc cu o furculiţă, se pun într-un tifon cu ochiuri fine şi se storc, obţinându-se un suc limpede.
Peste acest suc se adaugă miere de albine (3 pahare de miere la un pahar de suc) şi se amestecă foarte bine, după care se lasă să se omogenizeze vreme de 7 zile.
Se consumă ca sirop, cu linguriţa, sau cu apă, ca băutură răcoritoare.
Siropul de zmeură se consumă în afecţiuni pulmonare, sensibilitate la răceli, răguşeală – câte 4-6 linguri zilnic.
Acest sirop din suc de zmeură şi miere, precum şi ceaiul de zmeură îndulcit cu miere sunt remedii salvatoare pentru persoanele care îşi solicită foarte mult coardele vocale (profesorii, cântăreţii, conferenţiarii etc.).

Ceaiul de zmeură: Se culeg vârfurile crenguţelor (tufelor) de zmeură – fructe şi câteva frunzuliţe. Din ele se fac mici bucheţele, care se pun la uscat în locuri foarte bine aerisite. După uscare, se mărunţesc şi se prepară un ceai gustos, cu proprietăţi vindecătoare verificate de-a lungul anilor.
Modul de preparare: 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun într-o cană de apă clocotită şi se fierb 1 minut la foc mic, apoi se lasă 15 minute să se racească şi se filtrează. Se beau 2-4 căni pe zi.

Articol: Zmeura – fructul-bijuterie ce prelungeşte tinereţea şi vindecă numeroase afecţiuni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului