joi, 30 august 2012

Henri CoandăHenri Coandă
Savantul român Henri Coandă (n. 7 iunie 1886 – d. 25 noiembrie 1972) a fost inginer, fizician, pionier al aviaţiei, inventator al motorului cu reacţie şi al efectului care-i poartă numele.

Elldor.Info vă propune câteva articole preluate cu prescurtări din publicaţii româneşti şi o relatare video despre descoperirile marelui inventator.

Aflăm amănunte despre aerodina lenticulară, “farfuria zburătoare” a lui Henri Coandă, precum şi despre “Laserul lui Coandă”, “arma secretă a României”, despre care circulă istorioare cu adevărat senzaţionale.

Se spune că, în 1968, în timpul intervenţiei sovieticilor în Cehoslovacia, aceştia ar fi încercat să intre şi în România, dar că invazia tancurilor ruseşti ar fi fost atunci oprită la graniţa estică cu ajutorul “Laserului lui Coandă”, care le-ar fi topit instantaneu carcasele din oţel.

Despre „farfuriile zburătoare” ale lui Henri Coandă se relatează că aveau fiecare diametrul de aproximativ cinci metri, cântăreau o tonă şi aveau un debit de aer de 500 kg/sec. Aparatele, proiectate să poată ridica o persoană, au fost pregătite pentru zbor şi au zburat, scrie George Olteanu într-un articol publicat pe Go4it.ro.

Articole:


(Ascultaţi vocea lui Henri Coandă)

2 comentarii:

 1. Foarte important!!!!!!

  Din greseala poza lui Henri Cuanda este postata gresit in sensul ca aceasta poza il reprezinta in fapt pe Nicola Tesla inventatorul curentului alternativ si parintele energeticii.
  Aceasta poza a fost preluata si de alte site-uri astfel ca o cautare cu google dupa numele lui Henri Cuanda afiseaja poza lui Nicola Tesla.
  Eu nu stiu cui ar trebui sa ma adresez pentru a putea fi corectata gresala.Poate poti sa rezolvi tu problema.Pare hilar.Cum ar fi sa scrii Traian Basescu pe google si sa apara poza lui Obama?

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulţumesc! Aveţi dreptate şi regret că n-am fost atentă.
  Poza este preluată de pe site-ul Rador.ro (Radio România).
  http://www.rador.ro/info4.shtml?cat=1281&news=227911
  Lor le aparţine colajul. Ce eroare urâtă! Frumos l-au mai omagiat pe Henri Coandă!
  Bine că aţi observat.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului